joi, 28 mai 2020

Casa Bucur – o firma de pompe funebre esentiala pentru pastrarea traditiilor romanesti!

In privinta riturilor, exista trei aspecte comune la toate popoarele acestui pamant, carora li se acorda o importanta deosebita: nasterea, casatoria si inmormantarea. Traditiile acestea sunt bine impamantenite in cultura omului, existand inca din preistorie si fiind respectate de catre toti membrii comunitatilor.

Privind trecerea in nefiinta, exista persoane care prefera sa ocoleasca acest subiect, desi face parte din ciclul ireversibil al vietii. Acest eveniment face parte din viata oricarei persoane si familii, motiv pentru care este necesar sa ii acordam atentia potrivita.

Prin urmare, fie ca suntem sau nu impacati cu gandul, atunci cand are loc un deces in familie este important sa fim pregatiti pentru a-i oferi persoanei defuncte o inmormantare care sa ii cinsteasca amintirea. Astfel, este indicat sa facem apel la o firma de pompe funebre, precum funerarii-bucuresti.ro, care va fi alaturi de noi pe toata durata acestui proces istovitor. Chiar daca in trecut era costisitor sa apelam la servicii funerare, astazi, prezenta unei firme de pompe funebre este absolut necesara, din mai multe motive:

 • constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un medic specialist, pus la dispozitie de firma de pompe funebre;
 • declararea decesului si eliberarea unui certificat care atesta acest lucru;
 • realizarea dosarului pentru obtinerea ajutorului de deces, in baza certificatului de mai sus;
 • obtinerea avizelor necesare de la SANEPID, Procuratura etc.;
 • intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, daca este cazul;
 • intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare;
 • obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia.

Toate aceste aspecte sunt, in prezent, esentiale pentru desfasurarea in conditii legale a unei inmormantari. De asemenea, o firma de pompe funebre se va ingriji de toate operatiunile delicate, ce pot pune in dificultate membrii familiei: spalarea, toaletarea, asezarea si transportul persoanei defuncte la capela si apoi la cimitir.

O firma profesionista de servicii funerare va acorda o atentie deosebita si altor aspecte fara de care inmormantarea unei persoane crestine nu ar fi completa, precum planificarea si organizarea parastasului. Astfel, familia are asigurat timpul necesar pentru a fi alaturi de cei dragi in aceste clipe grele, in timp ce firma de pompe funebre se ocupa de tot ce inseamna o inmormantare.

In prezent, firmele de pompe funebre sunt disponibile 24/7, la orice ora din zi sau din noapte, gata sa le fie alaturi celor indurerati sau pentru a-i ajuta cu sfaturi si informatii. Se va tine cont, de asemenea, de datinile si traditiile crestinesti, astfel ca firma de pompe funebre va pune la dispozitie toate articolele si obiectele necesare acestui ritual important, precum:

 • sicriu, garnituri, cruce;
 • candele, lumanari, articole religioase;
 • coroane, jerbe si aranjamente florale;
 • catafalc cu lumini si capac frigorific, la cerere;
 • prosoape, batiste, esarfe;
 • coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de post sau de dulce;

Scopul ritualului de inmormantare este atat de a-l conduce pe cel plecat dintre noi pe ultimul drum, dar si de a constientiza pierderea suferita si de a-l comemora pe cel defunct alaturi de rude si prieteni apropiati. Acestea sunt motivele pentru care este indicat sa apelati cu incredere la o firma de pompe funebre cu experienta, precum Casa Bucur, care va asigura toate serviciile funerare importante pentru cinstirea amintirii persoanei dragi!

Articol realizat de iAgency.ro

loading...
error: Content is protected !!