Actualitate

Cartierul Poștă rămâne în carantină

Cartierul Poștă din municipiul Buzău rămâne în carantină timp de 14 zile așa cum s-a stabilit în data de 3 mai de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Menținerea carantinei în zonele zonele care au fost carantinate în timpul stării de urgență și pentru care nu s-a ridicat carantina înainte de intrarea în Starea de Alertă este prevăzută în dispozițiile ordonanței de urgență aprobată joi seară de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În urma adoptării hotararilor luate în cadrul CNSU, va informam că măsura carantinarii Cartierului Posta din municipiul Buzău se menține și după finalul stării de urgență până la finalul termenului de 14 zile prevăzut de OMS 414/2020, adică până la data de 17 mai 2020 (inclusiv)„, a anunțat Instituția Prefectului.

În cartierul Poștă, în care trăiesc circa 2500 de persoane, a fost instituită carantina începând cu data de 4 mai 2020, după ce au fost confirmate 20 cazuri de coronavirus. Inițial, un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost depistat cu coronavirus, iar ulterior, 19 dintre contacții direcți ai pacientului 0 au fost depistați infectați cu coronavirus. Până joi, 14 mai 2020, focarul din Poștă s-a extins, numărând în total 40 de cazuri.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!