sâmbătă, 08 august 2020

Carmen Ichim, bilanţ de activitate înaintea plecării de la Casa Albă

Carmen Ichim şi-a prezentat marţi bilanţul activităţii la Casa Albă, ca reprezentant al Guvernului în judeţul Buzău, în Sala Filipescu a Consiliului Ju­deţean, în prezenţa preşe­din­telui Consiliului Ju­deţean Buzău, Petre Ema­noil Nea­gu, a şefilor de deconcetrate şi a şefilor de servicii din Instituţia Prefectului.

În aşteptarea deciziei actualului guvern privind încetarea detaşării sale pe funcţie, Carmen Ichim, cel mai implicat prefect din ultimii ani, a prezentat principalele proiecte urmărite şi duse la final, unele chiar înainte de termen – podul peste râul Buzău, de la Mărăcineni, refacerea DN10 la Măgura, refacerea DN 10 în zona Gura Siriului, demersurile pentru reabi­litarea viaductului Giurca ori colaborarea cu Consiliul Ju­deţean pentru refacerea DJ203K la intrarea în Lo­pătari – şi a anunţat că la finalul mandatului la Prefectură se va întoarce pe funcţia decomisar-şef la Garda de Mediu, pe care a deţinut-o şi în timpul altor guvernări, înclusiv PNL.

Carmen Ichim a explicat că toate realizările pe care şi le poate trece în cont în mandatul de prefect nu ar fi fost posibile fără munca în echipă a membrilor Cancelariei Prefectului şi a tuturor angajaţilor Prefecturii.

„Doresc să le mulţumesc încă o dată tuturor celor ce mi-au fost aproape la bine şi, mai ales, la greu, celor care şi-au înţeles pe deplin menirea şi au lucrat în folosul oamenilor şi să-i asigur că, aşa cum am mai spus în repetate rânduri, voi fi întotdeauna alături de toţi cei care cred că pregătirea şi experienţa mea le va fi de ajutor în rezolvarea problemelor cu care profesia şi viaţa îi vor pune la încercare!”, a scris ulterior Carmen Ichim pe pagina sa de Facebook.

Marţi dimineaţă, încă prefectul în funcţie nu a dorit să spună explicit dacă se va alătura PSD după înlocuirea de la Prefectură, deşi a precizat că Noul Cod Administrativ îi permite, ca şi funcţionar public, să fie membru al unui partid politic, cu respectarea interdicţiilor şi limitărilor prevăzute de lege, ci s-arezumat sămenţioneze că până după sărbători va lua o pauză alături de familie. În ceea ce priveşte colaborarea cu subprefectul Leonard Dimian, Carmen Ichim a precizat că a fost una instituţională, fiind al treilea subprefect de la învestirea sa în funcţie. Carmen Ichim a precizat că după incidentul de securitate sesizat de cotidianul OPINIA, imaginile cu ieşirea subprefectului Leonard Dimian au fost transmise ministrului Afacerilor Interne.

Amintim că vineri, subprefectul Leonard Dimian a plecat din sediul Prefecturii cu o mapă plină cu documente, cu care s-a deplasat la sediul organizaţiei ju­deţene a Alianţei Libera­lilor şi Democraţilor de pe Bulevardul Unirii Nord, partid care l-a susţinut să obţină respectiva funcţie şi, mai mult, a făcut presiuni susţinute asupra premierului Ludovic Orban pentru ca acesta să fie numit prefect. După o şedere de aproximativ două ore la sediul ALDE, Dimian s-a întors la Casa Albă, unde a lăsat mapa respectivă. Ulterior, pe pagina sa de Facebook, Dimian a menţionat că avea în mapă Codul Administrativ. De altfel, Carmen Ichim a precizat că Dimian i-ar fi explicat că la sediul ALDE s-ar fi întâlnit cu un avocat care să-l lămurească dacă poate fi numit prefect în cazul în care nu a susţinut examenul de înalt fun­cţionar public.

loading...
error: Content is protected !!