Sănătate

Care sunt centrele de vaccinare din Buzău

Ministerul Sănătății a publicat o listă cu centrele de vaccinare în care se administrează noul vaccin Covid-19.

Noul vaccin a fost adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5.Vaccinul este destinat persoanelor cu vârsta peste 12 ani, vaccinate cu schema primară anti-COVID cu cel puţin trei luni înainte.

„A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original/ /Omicron BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 3 luni înainte”, se arată într-o informare de pe contul de Facebook al Ministerului Sănătăţii.

Conform aceleiași surse, vaccinul oferă protecție împotriva formelor grave ale bolii și a complicațiilor.

La Buzău, acest vaccin se administrează în patru unități medicale. Este vorba despre Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde buzoienii se pot vaccina de luni până vineri între orele 8.00 și  11.00, Spitalul Municipal Nehoiu, unde serul se administrează de luni până vineri între orele 9.00 și 12.00, Spitalul de Boli Cronice Smeeni, unde se administrează vaccinul între orele 12.00 și 14.00, de luni până vineri, și Direcția de Sănătate Publică, unde buzoienii care își doresc să se imunizeze cu acest vaccin se pot prezenta de luni până vineri între orele 10.00 și 13.00.

„Este clar că, în acest moment, COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în țara noastră. Dar, ca orice viroză imprevizibilă din punct de vedere al evoluției, face să existe recomandarea vaccinării, mai ales că vine până la sfârșitul lunii vaccinul adaptat BA4, BA5, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sau pentru persoanele cu diverse boli cronice”, a afirmat Rafila, ministrul Sănătății, care a precizat să se va vaccina cu această doză.

Articole similare