ActualitateCulturăEducație

Care sunt cele trei proiecte cu impact în Buzău care vor fi prezentate la Cercul de Donatori

Cercul de Donatori, un eveniment de crowdfunding ce aduce la un loc proiecte cu impact social în comunitatea buzoiană și donatori ce vor să susțină aceste proiecte, va organiza cea de-a patra ediție pe 8 decembrie, la ora 18.00, la Casa Berarilor din Buzău. Buzoienii vor avea ocazia să vadă live despre ce este vorba în cele trei proiecte pe care Fundația Comunitară împreună cu jurații au decis să le susțină și să le promoveze în cadrul Cercului de Donatori. Vor fi prezentări fulger de câte șase minute pentru fiecare proiect în parte, vom putea fi puse întrebări  și peroanele interesate vor putea sustine aceste proiecte prin donații de bani, timp, expertiză, obiecte. „Împreună transformăm idei în realitate, spre binele comunității locale”,  este mesajul pe care îl transmit reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

 Care sunt cele trei proiecte selectate

Un prin proievt este „Caravana debate” care aparține Grupului de inițiativă Al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău. „Acest proiect oferă instrumente de lucru în procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere a tinerilor buzoieni din liceele din județul Buzău. Conform filosofiei ARDOR: dezbaterile sunt un instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public, iar tinerii implicați au rezultate școlare semnificativ mai bune decât colegii lor, studiază la ce cele mai importante universități internaționale și sunt angajați în companii de top din România și străinătate”, spun reprezentanții Fundației. În cadrul proiectului vor avea loc  pentru început ateliere de training elevi, ateliere de training profesori, patru caravane de debate în județul Buzău și o competiție județeană de debate. Cei care vor să susțină proiectul o vor putea face prin donații AICI.

Un alt proiect este cel al Liceului „D. Filipescu” și se intitulează „Filipteka”, fiind  susținut de Asociația de părinți și elevi a Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”. „Proiectul se adresează copiilor, adolescenților, părinților și bunicilor care locuiesc în Cartierul Poștă și Mihai Viteazu, așezări vechi ale orașului Buzau. El urrmărește crearea unei comunități active și implicate în jurul școlii. Filipteka este acel spațiu nonformal din curtea școlii în care fiecare membru al comunității se va regăsi. Fie că este vorba despre parcul dendrologic, labirintul culorilor si formelor pentru ciclul prescolar si primar, zona de parc al emotiilor sau biblioteca vie, toate au scopul de a uni comunitatea prin activitati comune de învățare, experimentare și motivare”, spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

Vor avea loc activități precum: „Labirintul culorilor și formelor” – crearea unui spațiu  amenajat pentru copiii din ciclul prescolar și primar, o zonă din parc va fi amenajată nonformal atât pentru activități de tipul „Școala din parc” , cât și pentru activități dedicate comunității. De asemenea, se urmărește și crearea unui parc dendrologic, crearea unui parc al emoțiilor, ce includ povești ale adultilor și copiilor din comunitate ; vor fi  cinci activități în acest spațiu tip creație literară de gestionare a emoțiilor sustinute de specialiști.  De asemnea, în proiect sunt prevăzute și cinci ateliere tip Job Shadow cu comunitatea Filipescu. Cei interesați de acest proiect vor putea dona AICI.

Cel de-a treilea proiect se numește „Radio rețeaua de urgență” și aparține Grupului de inițiativă „RadioȘtiința”. „Acesta este un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul, pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență. De asemenea, proiectul îsi propune și să crească nivelul de empatie pentru persoanele vulnerabile care au de suferit cel mai mult în situații de urgență și mărirea gradului de implicare civica a copiilor”, afirmă rezprezentanții Fundației Comunitare Buzău Proiectul are în vedere organizarea  unei serii de ateliere practice, teoretice și tehnice  în șase școli din judetul Buzău, de care să beneficieze 500 de copii, la care să participe cinci  voluntari specialiști. Se dorește prin acest proiect crearea a 6 rețele radio funcționale. Proiectul poate fi susținut prin donații AICI.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker