„69 persoane se află în carantină la nivelul județului Buzău, iar pentru alte 2770 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu”, transmite Prefectura Buzău, bilanțul situației generate de CORONAVIRUS, înregistrat în data de 24 martie. Ca urmare a acestei situații, la nivelul județului Buzău, capacitatea de carantinare a fost extinsă, astfel existând un total de peste 300 de (potențiale) locuri pentru persoanele în cazul cărora este necesară această măsură.

Cum se face prioritizarea testării

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat noile norme de testare pentru coronavirus, recomandate de Centrul European de Control al Bolilor. Prioritizarea testării se face  în ordine descrescătoare a importanței. Astfel, se va face testare iemdiată pentru persoane simptomatice cu istoric de călătorie internațională cărora li se  va face izolare în spital dacă rezultatul este pozitiv și o testare ulterioară și externare dacă 2 teste sunt  negative la interval de 24 de ore, din momentul în care medicul curant consideră că evoluția clinică a pacientului permite externarea; apoi, vor fi testați contacții simptomatici ai cazurilor confirmate , care vor fi izolați în spital dacă rezultatul este pozitiv și, de asemenea, vor fi externați dacă 2 teste sunt negative la interval de 24 de ore, din momentul în care medicul curant consideră că evoluția clinică a pacientului permite externarea. De asemenea, se va testa personal medico-sanitar simptomatic,  care va fi zolat în spital dacă rezultatul este pozitiv. Apoi, vor fi testate cazuri de SARI fără altă etiologie,din TOATE categoriile de vârstă și din TOATE spitalele  și persoane instituționalizate simptomatice. Pentru toate acestea, dacă  2 teste vor fi negative la interval de 24 de ore, din momentul în care medicul curant consideră că evoluția clinică a pacientului permite externarea.

Pentru contacți asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar și pentru persoane asimptomatice cu istoric de călătorie internațională nu se vor face testări. Pentru aceste din urmă două categorii se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, respectiv carantină, respectiv autoizolare la domiciliu 14 zile de la data intrării în România și testare numai la apariția simptomatologiei  în decurs de 14 zile de la ultimul contact.

#acasa

DISTRIBUIȚI
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.