Cultură

Care este programul de duminică al Festivalului „AnTanTe”

Festivalul An Tan Te, organizat de Primăria Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, în parteneriat cu Asociația Culturală „Pe Bune”,  are anul acesta o zi în plus față de cel de anul trecut, încă o zi cu ateliere educative și activități culturale gândite special pentru copiii și adolescenții.

Astfel că, și astăzi, 5 iunie, ne vom întâlni din nou, pe parcursul zilei, în cele trei locații din oraș: Bulevardul Nicolae Bălcescu, Parcul Marghiloman, și Parcul Tineretului,  cu păpuși uriașe, personaje pe picioroange, concursuri și artiști.

Potrivit calendarului activităților propuse astăzi de organizatori, în Parcul Tineretului, zona Amfiteatru, lucrurile se vor petrece astfel: începând cu ora 11.00, pentru copii se va juca spectacolul de teatru „Fata babei și moșneagului” de către actorii Companiei Teatrul Copilăriei. De la 12.00 la 14.00, cei mici vor avea două ateliere, primul de păpuși, fiind urmat de unul de tobe. De la ora 14.00, se va afla în mijlocul lor Crina Zvoboda și păpușile vorbitoare, pentru ca de la ora 15.00 să mai aibă parte de o sesiune de tobe în cadrul atelierului pregătit pentru ei.

De la ora 16.00 se vor întâlni din nou cu copiii corului „Happy Kids, condus de profesoara Oana Dobre, care vor oferi și astăzi un recital, însă cu un repertoriu diferit de cel prezentat în prima zi. Vor urma apoi încă două ore cu ateliere de jocuri teatrale și de tobe, pentru ca de la ora 18.45 să fie implicați într-un spectacol interactiv cu gheață carbonică.

În parcul Marghiloman, vor fi pregătite pentru copii o serie de alte ateliere care mai de care mai interesante, care să îi ajute pe cei mici să aibă o zi cu amintiri de neuitat. Ziua va începe cu teatru: „The Rolling Strings”, realizat de Compania Pur Anima. De la Ora 12.00 la 14.00 for fi una după alta trei ateliere: de baloane de săpun, jocurile copilăriei, și unul gastronomic (Să ne hrănim sănătos). De la ora 15.00 va începe căutarea de comori, în cadrul activității intitulate „Treasure hunt”. De la ora 16.00 copiii sunt invitați din nou la teatru. Ei vor putea vedea piesa „Taraful 10 prăjini”, realizată de Compania Pur Anima. Începând cu ora 17.00 sunt invitați la un atelier de dezvoltare personală, pentru ca de la ora 18.00 să se întâlnească cu Crina Zvoboda și păpușile ei vorbitoare.

În ceea ce privește zona pietonală de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, aceasta va fi și astăzi animată de personaje pe picioroange, vor fi organizate și astăzi ateliere de jonglerie, pictură și acrobație. Cei prezenți în această zonă vor putea asista și la recital de poezie din texte contemporane, vor putea desena pe asfalt, se vor bucura de baloane uriașe, iar de la ora 19.00 vor putea asista, din nou la spectacolul de jonglerie cu foc care a impresionat publicul și cu o seară înainte.

Pe lângă adolescenți și copii, bineînțeles că pot asista și părinții la festival, având în vederea diversitatea ofertei. „Avem foarte multe trupe invitate din țară, avem foarte mulți facilitatori din domeniul educației care sunt specializați în lucrul cu copiii, care vin din afara orașului. Avem și facilitatori din orașul Buzău care ne ajută, ca în fiecare an, și care s-au alăturat și anul acesta cu mai multă ardoare proiectului nostru.

 Avem o zonă de spectacole în care am invitat, în special, trupe independente. Ne-am dorit ca anul acesta să sprijinim artiștii independenți, care timp de doi ani de zile, pe perioada pandemiei, nu au avut activitate; ne-am dorit și noi să-i avem aproape în Buzău și să îi cunoaștem.

 Este important ca lumea să știe de Muzeul Teatrului Țăndărică. Expoziția o să țină o lună de zile în Centrul Cultural <Alexandru Marghiloman>”, a spus Ștefan Craiu, președintele Asociației „Pe Bune”.

Articole similare