Actualitate

Care este bilanțul activităților Jandarmeriei buzoiene în primul trimestru al anului

Jandarmii buzoieni au executat în primul trimestru al acestui an peste 1.350 de misiuni de ordine publică în mod independent sau în cooperare cu alte instituții.

Din numărul total al misiunilor, cea mai mare pondere au avut-o misiunile  desfășurate în mod independent pentru menținerea ordinii publice, în zona instituțiilor de învățământ, piețe și triaje T.F., în alte zone aglomerate, dar și în sistem integrat, atât în mediul urban cât și în mediul rural.  Toate aceste activități au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, acesta fiind, de altfel, și principalul obectiv al Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău în primul trimestru al acestui an.

Jandarmii, prezenți la 40 de evenimente publice

Jandarmii au asigurat ordinea publică la peste 40 de evenimente, iar patrulele de intervenție au dus la bun sfârșit peste 388 de misiuni și au intervenit de fiecare dată când a fost cazul. Vorbim aici despre misiuni de aplanare a unor conflicte, intervenții salvare-evacuare, înlăturare a animalelor sălbatice, etc. Ei au mai participat și la  40 de misiuni în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Buzău și cu autoritățile care gestionează activitatea silvică și piscicolă.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, jandarmii au prins în flagrant 10 autori de infracțiuni care au săvârșit 12 fapte penale, dintre care 5 fapte ce au constat în trafic sau alte operaţiuni ilicite cu substanțe stupefiante ori psihotrope sau amestecuri care conţin asemenea plante şi substanţe.

Jandarmii buzoieni au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale.

Conform competențelor ce le revin, jandarmii au constatat 571 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 113 mii lei.

Sfaturi pentru buzoienii care participă la adunări publice

Pentru prevenirea incidentelor sau a faptelor antisociale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice ce vor avea loc în perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău face următoarele recomandări participanţilor:

  • să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau organele de ordine;
  • să nu se implice în acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni;
  • să nu promoveze mesaje cu caracter xenofob, rasist, şovinist;
  • să nu introducă sau să  aibă, în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice sau obiecte contondente ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor;

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker