Sport

Capitala fotbalului rural, pentru un week-end

Turneul final al „Cupei Satelor” s-a jucat la Merei

Timp de un week-end, Buzăul a fost capitala fotbalului juvenil rural. Turnel final al „Cupei Satelor” s-a jucat la Merei, adunând cele mai bune opt echipe din țară. Acestea s-au calificat în final-eight, în urma unor turnee zonale.

În faza finală au fost prezente echipele comunelor Miroslava, Cumpăna, Ulmeni (Călărași), Târgșorul Vechi, Șelimbăr, Mârșani, Dumbrăvița și Monor. Din păcate, reprezentanta Buzăului a lipsit din acest final-eight, după ce a pierdut la mustață calificarea în faza regională.

Trofeul a mers, în acest an, în Prahova, copiii din Târgșorul Vechi adjudecându-și ediția 2023-2024 a Cupei Satelor. În ultimul act, prahovenii au dispus cu 2 la 0 de Miroslava, reprezentanta județului Iași. La final, participanții au fost felicitați și premiați de către președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Laureatele edițiilor precedente sunt Ruginoasa (Iași), în 2019, și Dumvrăvița (Timiș), în 2022 și 2023. Finalele s-au disputat la Cumpăna (jud. Constanța, 2019), Gura Râului (jud. Sibiu, 2021) și Baia de Fier (jud. Gorj, 2022). Ediția din 2020 nu s-a mai finalizat din cauza pandemiei.

Dincolo de aportul la viața sportivă și socială din rural, Cupa Satelor a reușit să dea deja câțiva fotbaliști care evoluează pe prima scenă a sportului cu balonul rotund din România. Cristi Mihai, Răzvan Sava, Raul Stanciu sau Răzvan Creț sunt doar câteva nume care au debutat în această competiție.

Cupa Satelor este o competiție destinată copiilor Under 13, băieți și fete din mediul rural, organizată de Federația Română de Fotbal cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal. Este, în același timp, și un amplu proiect de scouting la nivel național.

Articole similare