Sport

Cantonament la bulgari pentru Metalul

Alb-albaștrii se vor pregăti la Bansko

Metalul s-a reunit deja de câteva zile bune, iar fotbaliștii alb-albaștri se pregătesc, deocamdată, în baza proprie. Conducerea clubului a programat și un stagiu de pregătire centralizată în afara granițelor. Pe 15 iulie, buzoienii vor pleca la Bansko, cunoscuta stațiune de ski de la sud de Dunăre, într-un cantonament de nouă zile.

Până la stagiul bulgăresc, elevii lui Vali Stan vor disputa un joc de pregătire sâmbătă, pe 6 iulie, în compania celor de la CS Afumați. Buzoienii mai caută un adversar pentru un meci de verificare care ar urma să se joace pe 13 iulie, chiar înainte de plecarea în cantonament. În Bulgaria, Metalul ar mai putea juca câteva meciuri amicale, împotriva unor cluburi care vor derula stagii de pregătire în aceeași locație.

Alexandru Anton

Între timp, conducerea tehnică încearcă să întărească lotul, date fiind noile rigori ale ligii secunde. Doi fundași centrali, un atacant și un mijlocaș ar fi țintele lui Vali Stan. Deocamdată, la Metalul a sosit Alexandru Anton, jucător care se încadrează în criteriile „under”. Fotbalistul născut în 2004 a evoluat constant sezonul trecut al ligii secunde la Ceahlăul, bifând 18 prezențe în sezonul regular și patru în play-out. Mijlocașul format de Poli Iași a jucat inclusiv în barajul de anul trecut, chiar împotriva Metalului.

În ceea ce privește obiectivele pentru stagiunea 2024/ 2025, Vali Stan este destul de optimist, în ciuda statutului de nou promovată a Metalului: „Achiziții multe nu vor fi, dar sper ca noii veniți să aducă acel plus de valoare care să ne permită să facem un campionat bun, cu rezultate pe măsură și să  reușim o clasare la care nu se așteaptă nimeni”.

Cu câteva zile înainte de reluarea campionatului, pe 26 iulie, Metalul va mai disputa un amical, adversara urmând a fi stabilită zilele următoare. Liga 2, ediția 2024/2025, este programată să înceapă la data de 3 august.

Articole similare