sâmbătă, 30 mai 2020

Alex Velea, imaginea unei campanii pentru prevenirea traficului de persoane

A fost lansată o nouă campanie pentru prevenirea traficului de persoane. De această dată este vorba despre campania derulată în scopul exploatării prin cerşetorie,  DĂ-I LIBERTATE! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA! Imaginea campaniei este cântăreţul Alex Velea, care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a lansat  această campanie în cadrul unei conferinţe în Capitală, în data de 3 octombrie.

Conferinţa a reunit reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniul anti-trafic şi a marcat lansarea celei de-a treia campanii din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor, axată pe componenta prevenirii traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie.

Potrivit informațiilor A.N.I. T.P., campania se derulează în perioada octombrie 2019 – mai 2020, împreună cu parteneri din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţiei eLiberare şi Fundaţiei World Vision România.

Reprezentanții ANITIP și-au propus ca prin aceatsă campanie să atingă mai multe obiective precum: “creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane, informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin cerșetorie, creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de personae, informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen, creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului”.

loading...
error: Content is protected !!