miercuri, 02 decembrie 2020

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Ilfov, partener de şmecherii al fostului deputat râmnicean Titi Holban

Conducerea liberalilor ilfoveni l-a desemnat pe Thuma Hubert candidat al PNL la preşedinţia Consiliului Jude­ţean Ilfov. Fost deputat, acesta a fost condamnat în 2014 la şase luni închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

,,Aseară a fost o întrunire a Comitetului director al ­fi­lialei Ilfov în care s-a luat decizia ca domnul Thuma Hubert să fie candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Jude­ţean, iar eu să fiu candidatul la funcţia de senator, primul loc la Senat”, a declarat Marian Petrache, actualul şef al Consiliului Judeţean Ilfov, pentru “Agerpres”.

În anul 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a găsit vinovat pe Thuma de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În 2017, Thuma Hubert a fost ales preşedinte al PNL Ilfov. La vremea res­pectivă, el a declarat pentru HotNews.ro că perioada de încercare a sentinţei sale (doi ani) a încetat şi a fost reabilitat, astfel că respectă criteriile de integritate ale partidului. Acesta a adăugat că tocmai în baza acestor criterii nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar în 2016.

Numele lui Thuma se leagă, însă, şi de o altă afacere de corupţie, care l-a avut drept protagonist pe fostul deputat PNL (ulterior UNPR) de Buzău Titi Holban, şi el condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Acesta s-a aflat, pe parcursul anului 2014, sub control judiciar, măsură luată de |nalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce plenul Camerei ­De­putaţilor a respins, pe 2 iulie 2014, cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării sale preventive. Acesta a fost judecat pentru trafic de influenţă, respectiv că ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă. „Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există probe şi date din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: în luna ianuarie 2014, inculpatul Titi Holban a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie”, susţin procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Denunţătorul din dosar este Adrian Necula, directorul companiei ilfovene MAYARO CARB – principalul furnizor de produse petroliere al benzinăriilor „Vâlceana”, proprietate a familiei Holban -, iar intermediarul care urma să „aranjeze apele” la Direcţia Antifraudă era deputatul PNL de Ilfov Hubert Petru Ştefan Thuma.

loading...
error: Content is protected !!