Sport

Când va fi judecată contestaţia Gugești-Limpeziș

De râs, dacă n-ar fi de plâns ceea ce se întâmplă la comisiile Federaţiei Române de Fotbal în cazul contestaţiei depusă de Victoria Gugeşti, campioana Vrancei, înaintea returului cu Voinţa Limpeziş de la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Într-o situaţie care frizează absurdul, după patru termene în care nu au dat niciun verdict, membrii Comisiei de Disciplină au decis să trimită cauza, în regim de urgenţă, „spre competentă soluţionare”, la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL).

Acesta n-ar fi neapărat cel mai rău lucru, numai că CNSL a fixat primul termen pentru judecarea contestaţiei tocmai în şedinţa de pe 11 august, adică cu mai puţin de două săptămâni înaintea startului noului sezon în Liga a 3-a, fixat pentru 27 august! Şi nu mai punem la socoteală eventuale noi termene şi chiar recursul, la care probabil va apela partea nemulţumită de verdict. O situaţie ingrată pentru fiecare dintre cele două echipe, care nu ştiu în ce eşalon vor evolua, ce buget trebuie, lot, omologare stadion şi multe, multe altele.

Comunicat tăios al Gugeştiului

Nici în faţa acestei situaţii imposibile, care o afectează în mod direct, campioana Buzăului nu a avut de făcut niciun comentariu. Voinţa Limpeziş doar anunţă pe pagina oficială de Facebook că „perioada de pregătire este în plină desfăşurare, iar seria amicalelor cu echipe de top continuă”.

În schimb, prin intermediul unui comunicat, campioana Vrancei a taxat această nouă amânare şi a acuzat Federaţia de lipsă de profesionalism şi dezinteres faţă de echipele mici: „Dragi suporteri ai echipei Victoria Gugeşti, dorim să vă informăm că Federaţia Română de Fotbal a decis din nou amânarea soluţionării contestaţiei, depusă împotriva celor de la Voinţa Limpeziş. Unul din primele termene ale Camerei pentru Soluţionarea Litigiilor este 11 august 2022, neţinând cont că noul campionat al Ligii a 3-a începe pe 27 august şi nu mai este timp pentru pregătirea documentaţiei necesare şi a lotului. Considerăm că FRF nu dă dovadă de profesionalism şi atenţie cluburilor mici de fotbal din ţară. Luptăm, luptăm şi câştigăm! Hai Vrancea! Victorie Victoria Gugeşti!”.

 

Articole similare