miercuri, 27 mai 2020

Când se vor putea întoarce elevii în clădirea Colegiului „M. Eminescu”

După ce elevii Colegiului „Mihai Eminescu” au fost mutaţi în incinta Liceului „C. Neniţescu”, lucrările de reabilitare a clădirii colegiului de pe strada Independenţei au întârziat să înceapă din motive ce ţin de birocraţie. Municipalitatea anunţă însă că marţi, 16 aprilie, a fost eliberată autorizaţia de construire pentru Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, ceea ce înseamnă că una dintre cele mai re­prezentative clădiri ale municipiului va intra în renovare în următoarele zile.

Pentru că este vorba despre o clădire-monument istoric, a fost necesar un interval mai mare de timp pentru obţinerea tuturor avizelor şi aprobărilor.

„Este un proiect foarte important pentru municipiul Buzău, în valoare de aproape 6 milioane de euro, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. De asemenea, există şi o contribuţie locală, dar nu foarte semnificativă. Licitaţia a vizat proiectarea şi execuţia lu­crărilor. Proiec­tarea a durat câteva luni, pentru că vorbim despre un proiect complex, de avize obţinute inclusiv de la Comisia de Monumente din cadrul Ministerului Culturii. Iată că toate aceste lucruri au fost puse la punct şi am semnat autorizaţia de construire”, a declarat pentru Campus TV viceprimarul Ionuţ Apostu.

Din momentul începerii lucrărilor de consolidare, reabilitare şi modernizare, sunt prevăzute douăzeci de luni până la finalizarea proiectului. Liceenii vor putea reveni în sălile de studiu ale Colegiului „Mihai Eminescu” cel mai probabil în anul 2020.

 

loading...
error: Content is protected !!