Sport

Când încep noul sezon 
echipele de fotbal din Buzău

Reprezentanţii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au stabilit datele de start ale competiţiilor fotbalistice din România, pentru sezonul următor, 2022-2023. Noul sezon de Liga 1 începe pe 16 iulie, cu o săptămână mai târziu faţă de cum tot C. Ex. stabilise la finalul lunii februarie a acestui an.

Campionatul Ligii a 2-a începe pe 6 august, cu o săptămână mai târziu faţă de cum a debutat ediţia 2021-2022, în timp ce campionatul Ligii a 3-a va începe pe 27 august, exact cum a început şi sezonul 2021-2022.

Noua competiţie, Liga de Tineret, respectiv Liga Elitelor U17 vor începe în acelaşi timp, pe 20 august.

De asemenea, a fost aprobat un nou format al Cupei României, precum şi calendarul competiţional al acesteia. Faza regională va debuta pe 6 iulie, o posibilă dată pentru finală fiind 24 mai 2023. În această fază regională a Cupei României evoluează câştigătoarele fazei judeţene şi ultimele clasate în actualul sezon de Liga a 3-a.

În 2022-2023, fotbalul buzoian va fi reprezentat de FC Buzău, în Liga a 2-a, Metalul şi CSM Rm. Sărat, posibil şi de viitoarea campioană judeţeană, în Liga a 3-a, LPS Buzău, în Liga de Tineret, în timp ce în Cupa României, câştigătoarea fazei judeţene (Montana Pătârlagele, Voinţa Lanurile, Team Săgeata sau Diadema Gherăseni) urmează a fi desemnată după finala de pe 5 iunie, de la Gherăseni.

Articole similare