Sport

Campioana Buzăului, primul duel pentru Liga a 3-a

Voinţa Limpeziş – Victoria Gugeşti, sâmbătă, de la 18.00

După un campionat în care s-a bătut pentru titlu cu Team Săgeata până aproape de final, pentru Voinţa Limpeziş urmează marea provocare a sezonului. Campioana Buzăului va susţine sâmbătă, de la ora 18.00, pe teren propriu, împotriva campioanei Vrancei, Victoria Gugeşti, prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a.

Se anunţă un duel foarte echilibrat, în care formaţia buzoiană, câştigătoare în premieră a titlului judeţean, mizează pe cartea experienţei, capitol la care „Generalul” Claudiu Ionescu deţine prim-planul, şi speră să obţină un rezultat care să-i dea prima şansă în returul de peste o săp­tămână, de la Gugeşti. Promovarea echipei din Limpeziş ar aduce judeţului Buzău cea de-a treia echipă în fotbalul divizionar C din România, după Metalul şi CSM Rm. Sărat.

Câştigătoarea Ligii a 4-a din Vrancea, Victoria Gugeşti, se află la a doua tentativă de revenire în Liga a 3-a. În 2020, după un sezon îngheţat de pandemie, cu acelaşi antrenor, Octavian Bucătaru, a jucat pentru promovare la Rm. Sărat în trei, cu Avântul Valea Mărului şi Sportul Chiscani. Fără posibilitatea de a folosi câţiva jucători de bază, testaţi pozitiv, vrâncenii au pierdut la limită ambele întâlniri.

Baraj pe regiuni

Campioanele celor 41 de judeţe, plus cea a municipiului Bucureşti se duelează în 21 de meciuri tur-retur în barajul pentru Liga a 3-a, câştigătoarele urmând să evolueze, din toamnă, în cel de-al treilea eşalon. Şi la barajul din acest an împărţirea celor 42 de echipe a fost făcută pe şapte regiuni geografice, fiecare cu câte şase echipe.

Buzăul face parte din Regiunea a 7-a, alături de judeţele Constanţa, Vrancea, Tulcea, Galaţi şi Brăila, iar în celelalte două „duble” ar fi trebuit să se  întâlnească Brăila – Galaţi şi Tulcea – Constanţa. Se va juca, însă, doar prima dintre ele, Victoria Traian – Unirea Braniştea, întrucât campioana Ligii a 4-a Constanţa, Gloria Băneasa, nu va mai disputa barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, urmând a accede direct, după ce echipa pe care ar fi trebuit să o întâlnească, CS Murighiol (campioana judeţului Tulcea), nu are drept de promovare, din pricina formei organizatorice a clubului, astfel că nu va participa la baraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare