luni, 01 iunie 2020

Campanie de prevenire a diabetului / Buzoienii, invitaţi la mall să îşi testeze gratuit glicemia

Ca în fiecare an, data de 14 noiembrie este dedicată Zilei Mondiale a Diabetului, iar în această toamnă medicii specialişti buzoieni doresc să marcheze lupta împotriva diabetului şi a complicaţiilor asociate acestei boli printr-o întâlnire cu buzoienii Cu aceastăocazie, medicii vor  vorbi, pe de o parte, să le vorbească despre metode de prevenire ale diabetului, simptome, riscuri şi le vor oferi informaţii, despre cum poate fi ţinut sub control în cazul persoanelor diagnosticate, iar pe de altă parte vor oferi buzoienilor posibilitatea să îşi testeze gratuit glicemia.

Aceasta este o campanie preventivă care se desfăşoară anual  prin care specialiştii încurajează populaţia ,,să adopte un stil de viaţă sănătos şi să implice comunităţile locale în problemele de sănătate publică”, transmite Biroul de Presă al Spitalului Judeţean Buzău, care mai menţionează faptul că “această manifestare este dedicată informării persoanelor cu diabet şi sprijinirii lor pentru a-şi controla afecţiunea şi de a se bucura de o viaţă cât mai bună”.

Astfel, dr. Apriliana Stănescu, medic specialist Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice, din cadrul Spitalului Ju­deţean de Urgenţă Buzău, împreună cu asistenţii medicali instruiţi în domeniul diabetului, le dă întâlnire buzoienilor sâmbătă, 2 noiembrie, la Aurora Mall (Carrefour), în intervalul orar 9,00-13,00. pentru a le testa glicemia şi pentru a le oferi informaţii despre modul de prevenire, depistare şi tratare a diabetului. Mai mult, persoanele cu nivel glicemic crescut vor primi un glucometru gratuit şi vor afla cum să-şi ţină diabetul sub control chiar de la dr. Apriliana Stănescu, medic specialist Diabet, Nutriţie şi Boli Metabo­lice.

loading...
error: Content is protected !!