marți, 24 noiembrie 2020

Campanie de donare de sânge în parohia ,,Sfântul Gheorghe” din Nehoiu

„Parohia <Sfântul ­Ghe­orghe> din oraşul Nehoiu, în colaborare cu minunaţii oameni de la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a continuat campania începută în urmă cu câtiva ani, intitulată <Donează! Gestul tău contează!>”, spune preotul paroh Bogdan Furtună, unul dintre cei mai importanţi susţinători ai campa­niilor de donare de sânge derulate în judeţ de centrul buzoian. Cea mai recentă acţiune de acest fel a avut loc marţi, 29 octombrie, în sala de activităţi a parohiei. Au răspuns apelului făcut de preotul Furtună, 70 de enoriaşi, care s-au prezentat pentru a dona sânge „atât de necesar celor aflaţi pe patul de spital şi a căror viaţă depinde de gestul semenilor lor”, după cum spune preotul. Dintre cele 70 de persoane care s-au prezentat, 67 de persoane au fost apte pentru donare.

Activitatea s-a bucurat  şi de sprijinul Primăriei ora­şului Nehoiu, al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Nehoiu, al societăţilor Tricosib şi Abies, al Companiei de Apă, precum şi al parohiilor învecinate.

Directorul Centrului de Transfuzii Buzău, biologul Adriana Crăciun, apreciază colaborarea cu parohia ,,Sfântul Gheorghe”. Este ,,un exemplu de dăruire şi implicare în viaţa comunităţii este familia preotului Furtună de la Parohia <Sfântul Gheorghe> din Nehoiu.Cu binecuvân­tarea Arhie­pis­copiei Bu­zăului şi Vrancei, campaniile de donare organizate de preotul Furtună şi soţia sa,cu concursul Primăriei Nehoiu, au devenit deja obişnui­nţă, atât pentru noi cât şi pentru donatori.Vă mulţu­mim din inimă, oameni dragi, pentru ajutorul nepreţuit”, spune directorul Centrului de Transfuzii.

loading...
error: Content is protected !!