marți, 24 noiembrie 2020

Campania „Ziduri dărâmate, orașe poluate!”, demarată de RER SUD, dublează cantitățile de deșeuri colectate din construcții și demolări!

Timp de două luni, RER SUD, împreună cu Poliția Lo­cală, au desfășurat acțiuni de informare a cetățenilor dar și de verificare a platformelor pentru depozitarea deșeurilor sau a zonelor limitrofe ale orașului.  Scopul acțiunilor a fost acela de a preveni  abandonarea deșeurilor din construcții și demolări în locuri neamenajate special precum și identificarea și sancțio­narea per­soanelor care depozitează ilegal astfel de deșeuri pe domeniul public.

Verificările zilnice, informarea continuă și aplicarea sancțiunilor au condus la creșterea gradului de conștientizare a buzoienilor asupra impactului negativ pe care îl are depozitarea ne­corespunzătoare a acestor tipuri de deșeuri.  Se adeverește astfel că proverbul „Repetiția e mama învă­țăturii” funcți­onează foarte bine în cazul campaniilor care presupun modificarea comportamentului față de mediul în care trăim. Un exemplu în acest sens îl reprezintă și campania „Ziduri dărâmate, orașe poluate!”, prima campanie din

municipiul Buzău dedicată ges­tionării corecte a deșeurilor rezultate din construcții/ demolări și reamenajări.

S-a dublat numărul sacilor colectați

În cifre vorbind, solici­tările pentru colectarea sa­cilor cu resturi din construcții și amenajări au crescut, numărul de saci colectați du­blându-se față de anul trecut în aceeași perioadă.

Situația colectării acestui tip de deșeu, conform solicitărilor venite din partea bu­zoienilor,  a arată astfel în anul 2020 versus 2019, în aceeași perioadă:

August 2020  – 1242 buc. saci                       August 2019 – 553 buc. saci

Septembrie 2020 – 1270 buc. saci           Septembrie 2019 – 721 buc. saci

Octombrie 2020 – 775 buc. saci                 Octombrie 2019 – 268 buc. saci

„Le reamintim buzoienilor faptul că deșeurile rezultate în urma activităților de construire, demolare, amenajare sau reamenajare a locuințelor sau a spațiilor comerciale trebuie colectate numai la solicitare. Aceste tipuri de deșeuri nu se depozitează pe domeniul public, lângă platforme sau la marginea orașului, ci se depozitează temporar într-un loc stabilit împreună cu operatorul de salubritate, de unde vor fi colectate după efectuarea plății serviciului de ridicare. Deșeurile din construcții nu sunt deșeuri biodegradabile, depozitarea lor la întâmplare conduce la poluarea mediului și la crearea unor mici depozite necontrolate de gunoi. Precizăm că RER SUD a creat o procedură privind gestionarea acestor tipuri de deșeuri, pe care fiecare ce­tățean trebuie să o respecte: în caz contrar sunt pasibili de amendă”, declară Denisa Hân­cu, specialist Relații Publice, S.C. RER SUD S.A.

loading...
error: Content is protected !!