marți, 24 noiembrie 2020

14 șomeri buzoieni, pregătiți gratuit pentru profesia de operator computer

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău va organiza în luna noiembrie un curs de calificare pentru profesia de operator introducere, validare și prelucrare date.

Pentru acest curs s-au înscris 14 buzoieni. Cursul  organizat de AJOFM Buzău este gratuit. Din cauza pandemiei de Covid 19, care a impus restricții precum distanțarea fizică, numărul cursurilor pentru calificarea persoanelor aflate în șomaj a fost cu mult mai mic în acest an decât în anii precedenți. Practic, acesta este al treilea curs organizat în acest an de instituția de ocupare buzoiană  și se realizează pentru o profesie pentru care se poate aplica procedurile privind distanțarea socială.

Situația se regăsește la nivel național. Astfel, în luna noiembrie, numărul șomerilor care vor intra într-un program de calificare gratuit organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este de doar 1.703 persoane.

Programele de formare profesională derulate de agențiile de ocupare din luna noiembrie cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator introducere validare și prelucrare date, frizer- coafor-manichiură-pedichiură, lucrător în comerț, contabil, agent de securitate, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, barman, bucătar.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele înregistrate în evidențele ANOFM și care se regăsesc în una din următoarele situații: sunt șomeri; sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ; au obținut statutul de refugiat sau beneficiază de altă formă de protecție internațională, conform legii, sau se află în procedura de soluționare a cererii de azil și au acces pe piața muncii; sunt cetățeni străini sau apatrizi care au fost încadrați în muncă sau au realizat venituri în România sau care au drept de muncă pe teritoriul României; nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenție; desfășoară activități în mediul rural și nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

De asemenea, persoa­nele private de libertate beneficiază de cursuri gratuite de formare profesională. Pentru detalii, persoanele interesate se pot adresa agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința.

Oferta cursurilor de formare profesională poate fi consultată pe site-ul ANOFM, la secțiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională” .

loading...
error: Content is protected !!