Sport

Calculele profesorului Pustai dau cu minus după eşecul de la Iași

Politehnica Iaşi – Gloria Buzău 1-0 (0-0)

Gloria este sub presiune după a doua înfrângere la rând în deplasare, totodată cea de-a doua a sezonului, suferită sâmbătă, la Iaşi, împotriva Politehnicii, în etapa a 6-a a eşalonului secund. După o nouă evoluţie departe de aşteptări, buzoienii au cedat la limită, 0-1, un eşec cu atât mai rău cu cât s-a produs în faţa unei rivale directe la play-off şi la promovarea în Liga 1.

O zi proastă în Copou de la un capăt la altul, singura reuşită a ieşenilor venind în urma autogolului croatului Dinko Trebotic (56). La final, antrenorul Cristian Pustai, a recunoscut că punctajul obţinut de echipa sa în primele şase etape este sub aşteptările sale şi că şi-ar fi dorit o medie de două puncte pe meci, o medie nu doar de calificare în play-off, ci chiar de promovare. „Zece puncte este un bilanţ sub aşteptările mele, mă aşteptam ca la întrerupere să avem o medie de două puncte pe meci, pentru că asta ar fi clar o medie de intrare în play-off şi chiar de promovare. Deocamdată suntem sub medie. Peste tot am jucat destul de bine, dar am pierdut două jocuri şi e frustrant. Ca să prinzi play-off-ul trebuie să ai maximum patru înfrângeri. Şi dacă ai cinci, trebuie să ai multe victorii ca să prinzi play-off-ul. Din trei deplasări grele, cum le consideram până în etapa a 7-a, speram să facem o victorie şi un egal măcar, dar am pierdut două. În calculele mele suntem la minus un punct”, a spus profesorul Pustai.

Referitor la meci, Pustai a fost de părere că autogolul lui Dinko Trebotic a destabilizat echipa: „A fost un joc care a început în nota noastră de dominare, pentru că în prima repriză ştiam în primul rând că gazdele nu au reuşit să înscrie niciun gol. Am avut iniţiativa, cred, o posesie mai rapidă, mai spre poarta adversă, după care a venit acel gol, care a dereglat echipa. Până la urmă, gazdele s-au
apărat foarte bine, au avut încă vreo două faze pe contraatac şi cam aşa s-a scris povestea meciului. Noi am avut destule faze fixe, dar nu am reuşit să profităm, să fim puternici şi să dăm gol. Din păcate, ne-am dat gol. Am dat în fiecare meci gol, am dat şi astăzi
(n.r., sâmbătă), dar se pare că am greşit poarta. Chiar dacă e frustrant, eu zic că meritam un egal, dar rezultatul real e cel scris pe tabelă”, a mai spus Mister.

În urma eşecului de la Iaşi, Gloria a rămas cu 10 puncte şi a coborât în afara locurilor de play-off, până pe 9. Pentru echipa buzoiană urmează etapa viitoare partida din Crâng cu Dinamo, programată duminică, de la ora 11.00.

 • POLI IAŞI: Knoflach – Martac, Fl. Plămadă, Tincu, Ciaun (71 Ştefanovici), Vaşvari (33 Del Priore), Marchioni, Bujor (65 Al. Anton), A. Roman, Karachanakov (65 Hunte), Harrison (71 Plokhotnyuk). Antrenor: Claudiu Niculescu.
 • GLORIA: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Wiktorski, Lopez, Uţiu, Trebotic, Honciu (69 D. Burlacu), R. Matiş (52 Gaitan), Cr. Ciobanu (74 A. Manea), Boiciuc, Blejdea (69 Neicuţescu). Antrenor: Cristian Pustai. A marcat: Trebotic (autogol) 56.
 • Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti).

Liga a 2- Etapa a 6-a

 • Progresul Spartac – Oţelul Galaţi 0-0
 • Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti 1-2
 • FC Braşov – Metaloglobus Bucureşti 1-0
 • CSM Slatina – Ripensia Timişoara 3-0
 • CSC Dumbrăviţa – Unirea Slobozia 2-4
 • Politehnica Iaşi – Gloria Buzău 1-0
 • Unirea Constanţa – Concordia Chiajna 0-3
 • CSC Şelimbăr – Unirea Dej 1-1
 • Politehnica Timişoara – Viitorul Tg. Jiu 0-1
 • Csikszereda Miercurea Ciuc – Minaur Baia Mare 3-0

Clasament

 1. SLOBOZIA 13 p.
 2. Poli Iaşi 13 p.
 3. Unirea Dej 13 p.
 4. Steaua 13 p.
 5. Csikszereda 12 p.
 6. Oţelul 12 p.
 7. Şelimbăr 11 p.
 8. Progresul 10 p.
 9. Gloria 10 p.
 10. Viitorul Tg. Jiu 9 p.
 11. Slatina 8 p.
 12. FC Braşov 8 p.
 13. Baia Mare 8 p.
 14. Chiajna 7 p.
 15. Dinamo 6 p.
 16. Ripensia 4 p.
 17. Dumbrăviţa 4 p.
 18. Timişoara 4 p.
 19. Constanţa 3 p.
 20. Metaloglobus 1 p. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker