Sport

„Călăreții roșii” vin la Buzău

Gloria caută prima victorie în play-off

Gloria are, joi, șansa de a obține prima victorie din acest play-off, un minicampionat care a debutat cu două egaluri. La Buzău vine Șelimbăr, echipa cu cel mai greu de descifrat joc. Sibienii au dominat sezonul regular, dar și-au arătat slăbiciunile în prima etapă a play-off-ului, atunci când au pierdut cu Csikszereda.

La prima vedere, Buzăul ar putea profita de lipsa de motivație a sibienilor, întrucât Șelimbăr nu are, deocamdată, drept de promovare. Totuși, în ciuda acestui așa-zis neajuns, elevii lui Claudiu Niculescu au reușit rezultate excelente în acest sezon, în ciuda unui lot fără mari vedete. Cel mai cunoscut fotbalist al oaspeților de mâine este Gabi Deac, jucător cu peste 100 de prezențe în Superligă. În rest, Niculescu a pus mai degrabă accent pe formarea unui grup omogen, caracteristică atât de importantă în eșalonul secund, acolo unde sportivii valoroși sunt din ce în ce mai rari.

În sezonul regular, sibienii au avut câștig de cauză, la capătul unui meci în care au condus cu 1 la 0, și s-au impus, în cele din urmă, cu 2 la 1. Ambele goluri ale „călăreților roșii” au fost încrise de spaniolul Rodri Hernando, în timp ce pentru Gloria înscria Nicușor Brâncoveanu. Anul trecut, cele două combatante își împărțeau victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu.

După doar două runde disputate din acest play-off, este greu de anticipat dacă rezultatele din meciurile cu Mioveni și Corvinul pot fi considerate pozitive sau nu. Rezultatele celorlalte pretendente (reale sau nu) la promovare depind foarte mult în economia unui minicampionat în care oricine poate bate pe oricine. Din păcate, singura constantă este partitura săracă jocului prestat de Gloria. Buzoienii nu au convins deloc la Mioveni, acolo unde  fotbalul a avut ambasadori foarte tăcuți iar la Hunedoara au atacat numai după ce au fost conduși.

Meciul dintre Gloria și Șelimbăr se va juca joi, după ce inițial fusese programat miercuri. Partida va începe la ora 19.00.

Articole similare