Sănătate

Buzoienii vor putea beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prin platforma Beesers

Locuitorii din zonele rurale ale județului Buzău vor beneficia de serviciile Beesers. De luna aceasta, buzoienii pot solicita servicii de îngrijire medicală la domiciliu. Rezervarea acestora se poate realiza atât de către pacientul care va beneficia de asistență medicală specializată, cât și de un apropiat al acestuia. Astfel, programările consultațiilor/tratamentelor se pot efectua și de către persoanele care nu locuiesc în același oraș cu pacienții aflați în România (Ex: părinții sau bunicii cărora dorim să le asigurăm suport medical specializat).

În prezent,  prin Beesers pot fi rezervate următoarele servicii: administrare medicamente pe cale orală, perfuzii, monitorizare parametri fiziologici, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), injecții, recoltare analize de toate tipurile, recoltare teste Covid, îngrijire plăgi, tratamente escare, montare/schimbare sonde urinare, spălături profesionale pentru urechi, vaccin, servicii de consiliere psihologică. De asemenea, pacienții aflați sub tratament pot face o rezervare multiplă, care oferă acestora posibilitatea rezervării aceluiași serviciu de mai multe ori. În plus, utilizatorii pot achiziționa de pe site pachete de servicii (pachet de recuperare a mobilității, de recuperare post traumatică, postoperatorie, post AVC, de recuperare post Covid sau pachet pregătire intervenții medicale) cu analize de sânge incluse.

În scurt timp, în platformă vor putea fi rezervate consultații pentru o gamă largă de specialități precum servicii medico-sociale sau servicii de acompaniere. În cazul consultului se va ține cont de infrastructura care poate fi demobilizată și transportată la domiciliul pacientului.

Raportul publicat de Consiliul Concurenței, în 2019, evidențiază o acoperire generală de 8% între nevoia estimată dintre numărul total de pacienți care aveau nevoie de astfel de servicii medicale și cei care beneficiază de acestea.

Sănătatea este cel mai important lucru de care avem nevoie, dar frica de a ajunge în cabinetul medical sau distanța parcursă până la acesta ne împiedică de cele mai multe ori să beneficiem de un consult specializat. În plus, în contextul crizei sanitare generată de virusul SARS-CoV-2, dar și din cauza numărului redus de persoane care beneficiază de servicii medicale la domiciliu, Beesers vine în ajutorul pacienților oferind asistență medicală specializată în funcție de nevoile acestora. Utilizatorul poate aduce acasă personalul medical într-o manieră predictibilă, trasabilă și monitorizabilă, deoarece, poate rezerva serviciul medical împreună cu specialistul în zile și la ore ferme conform schemei de tratament. În plus, pacientul poate fi informat în permanență cu privire la cine realizează vizitele medicale și, totodată, poate rămâne în contact permanent cu medicul sau asistentul care a efectuat vizita. Prin Beesers, în mai puțin de șase pași, poti aduce specialistul medical în confortul casei tale, fără a fi necesară deplasarea către un cabinet de specialitate.”, spune Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

Toți colaboratorii înscriși în platformă sunt acreditați de către Ministerul Sănătații și au experiență semnificativă în mediul de stat sau privat. În portofoliul Beesers se regăsesc acum servicii medicale oferite de A5S Solutions, primul furnizor din Buzău listat în platformă.

În prezent, comunele care pot beneficia de serviciile medicale oferite de platformă sunt: Cislău, Pătârlagele, Calvini și Nehoiu.

Aplicația Beesers poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar pentru a o accesa, utilizatorii trebuie doar să își creeze un cont sau să se conecteze cu adresa de Google/Facebook/AppleId. Mai departe pot alege din listă serviciul de care au nevoie și furnizorul dorit, având posibilitatea de a stabili ora și data prestării serviciului în cazul în care se dorește achiziția după consultarea costului. Ulterior, fiecare pacient va primi notificări pe telefon despre statusul comenzii.

Articole similare