Administrație

Buzoienii taxează Poliția Locală: a trecut ca „vodă prin lobodă”

Buzoienii taxează aspru mizeria din parcuri, iar doi părinți din Buzău au postat pe FaceBook mai multe imagini de la un loc de joacă aflat în Parcul Marghiloman, din care reiese starea proastă în care se află locul destinat distracției copiilor. În imaginile postate de cei doi se poate vedea cum leagănele și celelalte amplasamente special create pentru copii sunt rupte sau deteriorate, fiind imposibil de folosit. În plus, pe jos se poate observa mizeria lăsată în urmă de cei care au vandalizat locul de joacă, fiind evident că cei mici nu se pot juca printre gunoaie.

Postarea a stârnit un val de nemulțumiri printre buzoieni, care acuză polițiștii locali că nu își fac treaba și că se prefac că nu văd astfel de fapte. „Poliția Locală nu face absolut nimic, vineri erau câțiva adolescenți ce se dădeau în leagănele pentru copii mici, pe tobogane și trânteau balansoarul, fiind urcați în cel din urmă câte patru inși. Poliția Locală a trecut ca «vodă prin lobodă», au trecut cu privirea luându-și tălpășița, atât! Revoltător!”, a transmis o buzoiancă pe unul dintre grupurile de știri din Buzău.

Cei ce se distrează distrugând locurile de joacă pentru copii trebuie să știe că amenzile nu sunt tocmai mici, după cum a aflat un râmnicean, în urmă cu câteva luni. Acesta a fost surprins în timp ce se folosea de amplasamentele destinate copiilor și care sunt adaptate greutății acestora, nu a adulților. Pentru fapta sa, râmniceanul a primit o amendă de 500 lei din partea autorităților. „500 de lei! Atât a costat astăzi un astfel de comportament iresponsabil, în Parcul Municipal! Locurile de joacă, oriunde ar fi ele amplasate sunt dedicate copiilor! Le mulțumim părinților care au sesizat, cu încredere, acest comportament către Poliția Locală! Nu ezitați să o faceți și dumneavoastră ori de câte ori se impune intervenția noastră!”, transmitea atunci Poliția Locală Râmnicu Sărat.

Polițiștii râmniceni sunt și cu ochii pe cei care aruncă gunoaiele în astfel de spații, iar mai mulți cetățeni din Râmnicu Sărat s-au ales cu o amendă de 1.000 lei pentru că au transformat parcul în groapă de gunoi, precum și obligația de a face curat în urma lor.

Articole similare