Actualitate

Buzoienii, invitați să descopere femeile cu inițiativă

Buzoienii sunt invitați să descopere femeile cu inițiativă. Invitația a fost lansată de Fundația Comunitară Buzău, care și-a propus ca, în luna martie, „Luna Femeii”, să promoveze femeile cu inițiativă din județ.

„În luna martie vom sărbători femeile cu inițiativă din Buzău și ne gândim aici la femei care conduc ONG-uri sau derulează proiecte sociale. Noi am început să trimitem invitații către unele dintre acestea”, spune Narcisa Dumitru, reprezentantul Fundației Comunitare Buzău. Inițiativa de a sărbători „Luna Femeii” prin a le pune în lumină pe doamnele cu activitate în zona organizațiilor neguvernamentale a fost lansată și online. „Dedicăm această lună femeilor care transformă o nevoie într-o oportunitate de dezvoltare, o idee într-un proiect și un vis în realitate!

Haideți să scoatem în față femeile care derulează proiecte sociale de succes sau care conduc ONG-uri locale! Haideți să promovăm împreună buzoiencele cu proiecte și inițiative întreprinse care au adus sau își propun să aducă o schimbare în bine în comunitatea buzoiană!”, transmit reprezentanții Fundației pe pagina de socializare a organizației, acolo unde cei care doresc pot lăsa un comentariu cu numele doamnei și proiectul care o recomandă.

Scopul acestei inițiative este de a scoate la lumină doamnele care activează în societatea civilă și, prin aceasta, Fundația Comunitară Buzău își propune ca în acest an să promoveze activ în comunitate talente și resurse locale și să își întărească rețeaua de ONG-uri locale. Pe lângă promovarea femeilor, acțiunea este și un instrument de a promova ONG-urile locale și oamenii cu inițiativă. „Luna martie, Luna Mărțișorului și Luna Femeii, a mamei, este un moment oportun de a pune reflectorul pe femeile care se implică în societate, fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apeluri de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. ,,Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător”, spun reprezentanții Fundației.

Articole similare