vineri, 15 ianuarie 2021

Buzoienii, chemaţi să susţină trei proiecte de dezvoltare locală în domeniile educaţiei, sănătatăţii şi mediului

Buzoienii sunt invitaţi miercuri, 11 decembrie, la ora 18,00, să participe la a doua ediţie a Cercului de Donatori Buzău, care va avea loc la Hotel Pietroasa. Ca şi la prima ediţie, care a avut loc în Capitală, în luna martie a acestui an, şi în cadrul acestui eveniment de crowdfunding vor fi prezentate trei proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma  unui concurs desfăşurat de Fundaţia Comunitară Buzău.

Dintre cele 14 proiecte înscrise în competiţie, în urma jurizării au fost selectate să participe la Cercul de Donatori proiectele: „Art. 3,14 – Grupul de iniţiativă Clubul 3,14”, ,,Caravana cu moaşe – Asociaţia Moaşelor Independente (AMI)” şi ,,Salvaţi Bâsca Mare”.

Primul proiect, „Art. 3,14 – Grupul de iniţiativă Clubul 3,14”, îşi propune să realizeze ateliere de teatru/film şi public speaking pentru elevi/profesori, participarea la festivalurile naţionale de teatru pentru liceeni şi studenţi, participarea la festivalurile naţionale de film pentru liceeni.

Cel de-al doilea, intitulat ,,Caravana cu moaşe – Asociaţia Moaşelor Independente (AMI)” are drept scop organizarea de cursuri pentru gravide şi părinţi în vederea creşterii procentului de naşteri naturale, scăderea numărului de cezariene, redu­cerea numărului de boli asociate sarcinii, lăuziei şi nou-născutului. Cel de-al treilea proiect selectat de juriu, ,,Salvaţi Bâsca Mare”,  este un proiect ce aparţine grupului de iniţiativă Călin Dejeu, Cătălin Câmpeanu, Emilia Câmpeanu şi Adrian Militaru şi care propune dezvoltarea unui ONG local care să îşi asume rolul de dezvoltator sustenabil al zonei, acţiuni civice şi ecologice în şcolile locale, înfiinţarea unui club sportiv local pentru copiii din zonă şi dezvoltarea lor în sporturile de white water, acţionarea în instanţă pentru salvarea râului Bâsca Mare.

Proiectele, prezentate de ,,ambasadori”

În cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău din 11 decembrie, cele trei proiecte vor fi prezentate în faţa juriului şi a donatorilor din sală într-un interval de timp de maxim 6 minute  fiecare, la care se vor adăuga alte 3 minute în care ,,ambasadorii” cu rol de prezentatori ai proiectelor îşi vor motiva susţinerea şi îi vor încuraja pe donatori să investească în proiectul prezentat. Şi-au asumat rolul de ,,ambasadori” pentru cele trei proiecte: Aniela Petreanu (actriţă şi moaşă în devenire), Florin Mănescu (director Constam Procesare Oţel) şi Alex Nedea (reporter Recorder). Prezentatorul evenimentului este Viorel Dragu, comedian buzoian.

Cum pot fi susţinute proiectele

Buzoienii participanţi vor putea analiza şi susţine aceste trei proiecte, după posibilităţi, cu bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spaţii.

Donaţiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului, dar şi prin transfer bancar, după eveniment. Există şi posibilitatea de a dona produse, spaţiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri şi servicii necesare proiectului.

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din reţeaua naţională TFN România, o iniţiativă a Fundaţiei Comunitare Buzău cu sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare şi The Funding Network, susţinut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană şi cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

loading...
error: Content is protected !!