Administrație

Buzoienii care celebrează „nunta de aur”, sărbătoriți la Primărie

Cuplurile buzoiene care celebrează 50 de ani împreună, respectiv „nunta de aur”, sunt așteptate la Primăria Buzău în data de 3 octombrie, pentru a marca momentul alături de autoritățile locale. Invitația este adresată și cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie legală în anii precedenți, dar care nu au putut marca momentul cum se cuvine, din cauza pandemiei.

Celebrarea face parte din seria evenimentelor puse la cale de Primăria Buzău cu ocazia zilei de 1 octombrie, desemnată, în 1990, „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Municipalitatea buzoiană are în plan să marcheze momentul cu mai multe evenimente și manifestări, în perioada 26 septembrie–4 octombrie, la sediul instituției, respectiv Palatul Comunal.

„Ziua de 1 Octombrie a fost desemnată «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice» de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1990 și este dedicată omagierii și respectării celor vârstnici. Pentru a contribui la cinstirea persoanelor vârstnice din municipiu, Primăria Municipiului Buzău organizează în perioada 26 septembrie  2022-04 octombrie 2022, la Palatul Comunal din Piața Daciei nr. 1, manifestări și acțiuni specifice privind marcarea în anul 2022, acestei importante sărbători. Astfel, adresăm invitația tuturor familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, să se prezinte pe 3 octombrie, orele 11.00, la Palatul Comunal. De asemenea, familiile care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie în anii anteriori, vor fi anunțate să se prezinte la Primărie în perioada 26–30 septembrie 2022”, comunicat Primăria Buzău.

Aniversarea căsătoriei marchează data când a avut loc oficial cununia, iar, în funcție de anii totalizați, aceasta a primit denumirea simbolică a unor metale prețioase (aur, argint, cupru, smarald etc.) sau a unor materiale diverse (mătase, dantelă, lut, hârtie etc.). Cele mai cunoscute sunt „nunta de argint” (25 ani de căsătorie), „nunta de aur” (50 ani de căsătorie) și „nunta de diamant” (75 ani de căsătorie).

Articole similare