miercuri, 21 octombrie 2020

Buzoianul Vlad Ionuț Popescu, angajat în prima trupă proprie a unui cunoscut teatru din București

O nouă reușită în cariera buzoianului Vlad Ionuț Popescu. După ce a  avut ocazia să fie distribuit de Radu Afrim în spectacolul Teatrului Național „Pă­durea spânzuraților” și a făcut parte din castul blockbusterului american „Voyagers” (alături de Colin Farrell și Lily-Rose Depp, fiica lui Jo­hnny Deep), buzoianul a fost ales să facă parte din trupa Teatrului Godot.

Student în anul III la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Vlad a fost unul dintre cei aproape 200 de candidați pe cele patru locuri scoase la concurs de Teatrul Godot. În luna iulie, reprezentanții teatrului bucureștean au anunțat desfășurarea unui casting, pentru a-și construi o trupă de teatru in-house, cu actori angajați, după ce, la începutul aceleiași luni, au comunicat redeschiderea unui spațiu nou, într-una dintre clădirile din Timpuri Noi Square.

Godot și-a propus inițial să găsească două actrițe și doi actori și, după un casting care a durat aproape trei săptămâni, a hotărât să angajeze cinci tineri actori.

Aproape 200 de candidați văzuți în prima etapă, peste 60 în cea de-a doua, pentru a-i alege pe cei mai talentați și, totodată, potriviți pentru profilul pieselor pe care Godot le va avea în stagiunea ce va începe odată cu redeschiderea din toamnă.

„Este pentru prima dată când angajăm actori la Godot, până acum lucrând exclusiv cu colaboratori. Am luat această hotărâre pentru a avea <a fresh new start>, odată cu redeschiderea noului spațiu, din noiembrie. În plus, ne dorim să dezvoltăm cât mai multe producții proprii și să continuăm să susținem cât mai mult tinerii actori care se află la începutul carierei”, a spus pentru cronicaromana.net George Re­meș, managerul Tea­trului Godot.

Alături de Vlad Ionuț Popescu, au mai fost aleși să facă parte din prima trupă proprie a Teatrului  Godot: Andreea Șovan, Cătălina Mihai, Ana-Maria Pop și Vlad Brumaru.

loading...
error: Content is protected !!