ActualitateEducație

Buzoianul Nicolae Istudor, reales pentru a treia oară rector al Academiei de Studii Economice

Rectorul  Academiei de Studii Economice din București, buzoianul Nicolae Istudor, a fost ales pentru al treilea mandat în funcție, în alegerile universitare organizate joi. El a fost singurul candidat, după ce un al doilea, Liliana Nicoleta Gherghina, s-a retras la o zi după anunțarea candidaturilor.

Potrivit datelor anunțate vineri de ASE, el a obținut 84,6 la sută din totalul voturilor exprimate, în condițiile unei prezențe de 87 la sută dintre membrii comunității universitare cu drept de vot.

„Stimați membri ai Comunității Academiei de Studii Economice din București, Joi, 22 februarie 2024, au avut loc alegerile pentru desemnarea Rectorului Academiei de Studii Economice din București. La procesul electoral au participat 87,05% dintre membrii comunității universitare cu drept de vot. Cu un procent de 84,62% voturi PENTRU, din totalul voturilor valabil exprimate, domnul prof. univ. dr. Nicolae Istudor a fost desemnat RECTOR al Academiei de Studii Economice din București pentru mandatul 2024-2029”, se arată în comunicatul Biroul Electoral al ASE, în care comunică rezultatul votului pentru funcția de Rector.

Nicolae Istudor a transmis că este impresionat, pe de o parte de participarea numeroasă la vot dar și de votul acordat în proporție de peste 86%. „Sunt impresionat de participarea dumneavoastră atât de numeroasă, de 87.05%, la exprimarea votului pentru funcția de Rector al ASE. Vă sunt adânc recunoscător pentru această susținere și implicare în decizia privind viitorul universității noastre dragi, pe care îl clădim împreună în puternica noastră echipă. Sunt onorat de votul favorabil pe care mi l-ați acordat, de 84.62%,  Îmi dau seama perfect că votul fiecăruia, indiferent că a fost pentru, împotrivă sau abținere, așa cum este firesc si bine să se întâmple într-un context academic normal, oglindește rezultatele obținute de noi împreună, în cei 8 ani de când sunt rector, dar și ceea ce nu am reușit în totalitate. Urmează validarea votului dumneavoastră de către Senatul universitar și emiterea Ordinului de ministru de numire în funcția de Rector.. După aceea va începe noul mandat și, deci, transpunerea în practică a ceea ce ne-am propus prin Programul de management”, a transmis rectorul Nicolae Istudor pe pagina sa de socializare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker