marți, 02 iunie 2020

Buzoianul Cristian Ardeleanu, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie

Buzoianul George Cristian Ardeleanu este unul dintre cei doi elevi din lotul României care au obținut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Cristian a absolvit Școala nr. 11 din Buzău și este acum clasa a IX-a la prestigiosul Liceu Internațional de Informatică București.

Cea de a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, fiind organizată la Piatra Neamț în coordonarea Ministerului Educației Naționale. Cei peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat, în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și seniori.

Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori și patru elevi seniori. Aceștia au obținut șapte premii: două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Anul trecut, când era elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 11 din Buzău, Cristian Ardeleanu a obținut premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică. De asemenea, în 2017, buzoianul a obţinut locul trei şi medalia de bronz la junior la Olimpiada Internaţională de Astronomie din China.

La Buzău, Cristian a fost pregătit de profesorii Ilie Dănuţ şi Ticuţa Iftime.

„Îmi place foarte mult Fizica şi am devenit pasionat de această materie din clasa a VI-a, când am început să fac Fizică la şcoală. În plus, de mic mi-au plăcut fenomenele din spaţiu, iar din clasa a VI-a am început să combin Astronomia cu Fizica. După absolvirea liceului, probabil voi face cercetare în domeniul Fizicii”, declara anul trecut pentru OPINIA Cristian Ardeleanu.

loading...
error: Content is protected !!