marți, 02 iunie 2020

Buzoianul Bogdan Adrian Lefter va realiza în Armenia un obelisc dedicat victimelor războiului 

Considerat unul dintre cei mai prolifici artiști din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici Buzău, Bogdan Adrian Lefter continuă să se evidențieze la nivel internațional. Buzoianul de 36 de ani va reprezenta România la Simpozionul de Sculptură din Aparan, Armenia, unde în perioada 1-20 iunie va realiza o sculptură simbol de mari dimensiuni. La simpozion vor participa 17 artiști din țări precum Australia, Chile, Iran, Rusia, Germania, Belgia, Irlanda etc.

Bogdan Adrian Lefter este artistul buzoian care, până la vârsta de 35 de ani, a reușit să se evidențieze prin lucrări de sculptură importante, precum bustul lui Corneliu Coposu din Parcul Tineretului București, ansamblul sculptural din inox de la intrarea în Buzău, rinocerul gigant din Changchung, China etc. De asemenea, la sfârșitul anului trecut, Bogdan a fost invitat să realizeze o sculptură în Egipt, la un eveniment desfășurat sub patronajul președintelui țării. Buzoianul a ținut să însoțească lucrarea de un simbol românesc, harta României.

„În spatele războaielor sunt mereu interese cinice și economice”

La Simpozionul de Sculptură din Armenia Bogdan va realiza o lucrare de 4 metri, din corten și inox, dedicată victimelor.

„Tema acestui simpozion a fost una liberă. Am ales să realizez această sculptură intitulată War Tears, pentru că niciodată războiul nu se poate justifica. În spatele lui sunt mereu interese cinice și economice, iar victime cad cei lipsiți de apărare. Într-o lume globală, manipularea și instigarea la ură nu ar trebui să existe, însă lucrurile stau exact invers. Sculpturile realizate în cadrul simpozionului vor fi montate în orașul din Armenia”, a declarat Bogdan Adrian Lefter.

Simpozionul de Sculptură din Aparan se află la cea de a doua ediție. El a fost inițiat în 2018, la împlinirea a 100 de ani de la luptele din Bash-Aparan, în urma cărora atacul turc a fost stopat și Armenia și-a declara independența pe 28 mai 1918.

1 COMENTARIU

  1. Ăsta nu e cel care a făcut nenorocirea aia de inox din rond de la Mărăcineni? Bine că mai nenorocește și pe alții, poate așa stă ocupat suficient ca să nu mai lucreze pentru România…

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!