marți, 02 iunie 2020

Buzoianul Adrian Fetecău, liderul grupului VOUĂ, critici la adresa celor care fac showuri de stand-up comedy 

Buzoianul Adrian Fe­tecău, liderul celui mai vechi grup de umor, VOUĂ, se plânge de modul în care face umor nouă “gardă”, artiştii de stand-up comedy. Fetecău consideră că umorul acestor noi grupuri este unul vulgar şi cu multe înjurături.

Într-un interviu acordat recent cotidianului Libertatea, buzoianul afirmă că problema principala este că publicul s-a împuţinat, şi asta nu pentru că lumea nu mai râde, ci pentru că… râde la altceva. Sunt la modă acum spectacolele de stand-up ­co­medy, majoritatea orientate către umorul vulgar, fără perdea, cu care liderul VOUĂ spune că nu poate fi de acord.

„Să-ţi scoţi, să-ţi bagi… chiar nu cred că e vorba de umor”

„Lumea s-a schimbat, societatea s-a schimbat, accept asta, mă bucur că oamenii vor să fie veseli, dar nu pot accepta vulgarităţile şi înjurăturile. Să-ţi scoţi, să-ţi bagi… chiar nu cred că e vorba de umor aici şi, culmea, să mai şi ceri aplauze pu­blicului pentru asta. Rămânem din ce în ce mai puţini, dar sunt fericit că efortul nostru de ultimi mohicani, acela de a face oamenii să râdă fără să apelăm la grosolănii, încă este apreciat”, a declarat pentru Libertatea umoristul şi cunoscutul om de radio Adrian Fetecău, veteran al mişcării culturale studenţeşti şi iniţiator al Cenaclului VOUĂ, în 1982, după ce a părăsit cenaclul „Lumină Lină”.

Şi totuşi, blamând aceste showuri de stand-up comedy, buzoianul spune că VOUA găseşte în continuare public, în locurile în care încă nu a pătruns… concurenţa. „Suntem în continuă căutare de oameni care apreciază umorul. Mergem prin licee de top, prin universităţi, fiindcă în acest mediu s-a născut şi a susţinut primele spectacole grupul VOUA – primul spectacol de muzică, umor şi poezie l-am susţinut în sala de lectură a căminului de fete de la Facultatea de Drept din Capitală! Aici găsim audienţă de calitate, dar şi în diaspora”, mai explică Fetecău.

A criticat şi serialul Las Fierbinţi

Nu este pentru prima dată când buzoianul critică umorul noii generaţii de comedianţi. Anul trecut, Fetecău îi critica pe actorii din Las Fierbinţi, Mihai Bo­bonete, Mihai Raiţ, Adrian Văncică şi Costi Diţă, despre care spune că au „un mod jalnic de a face umor“. Buzoianul a iniţiat anul trecut chiar un proiect anti stand-up, şi anume canalul de YouTube „Vouă TV”.

„Vă propunem o <grilă> de programe mai altfel decât <fierbinţelile> de pe celelalte canale tv. Rămâne să aşteptăm ­su­gestiile dumneavoastră, pentru că patronii Vouă TV nu vor fi decât noi şi voi“, declara buzoianul.

loading...
error: Content is protected !!