vineri, 03 iulie 2020

Buzoianca Mioara Magelona Velnicescu, la prima expoziție personală

Galeriile de Artă „Ion Andreescu” găzduiesc în această perioadă expoziția de pictură a buzoiencei Mioara Magelona Velnicescu. Expoziția a fost deschisă pe 3 septembrie și conține 12 lucrări, realizate în tehnica ulei pe pânză, care abordează o tematică diversă: interpretări după sculpturile antice, panouri decorative, compoziții, natură statică etc.

Aflată la prima sa expoziție personală, Mioara  Magelona Velnicescu a mai participat până acum cu lucrări la diverse saloane de artă din țară. Buzoianca a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, și, în anul 1974, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția Artă Monumentală, la clasa profesorului Ion Stendl. După absolvirea facultății a lucrat în învățământ și la secția de Artă a Muzeul Județean.

„Expoziția mea poate fi vizitată încă la Galeriile de Artă ale Uniunii Artiștilor Plastici Buzău. Este o expoziție care conține atât lucrări mai vechi, cât și ­une­le mai recente. Prima mea personală vine atât de târziu pentru că am lucrat în alte domenii care nu mi-au lăsat suficient timp liber, însă pictura a rămas marea mea dragoste și am pictat în tot acest timp”, a declarat Mioara Magelona Velnicescu.

loading...
error: Content is protected !!