marți, 13 aprilie 2021

Buzoianca Irina Fodor povestește cum a devenit Răzvan „fericitul moștenitor al unei mine de aur din Africa”

Soția artistului Răzvan Fodor, buzoianca Irina Fodor, vorbește într-un articol postat pe blogul ei despre experiența pe care ea și câștigătorul Asia Expres o au în utilizarea tehnologiei moderne. În timp ce buzoianca este pricepută în folosirea gadgeturilor, soțul ei este numit „atehnic”, fiind maestru în distrugerea laptopurilor.

Irina s-a bucurat ca un copil de prima ei „jucărie” tehnologică performantă, la fel cum acum se bucură orice puști de grădiniță care primește oricând dorește un laptop sau o tableta ori telefon, de la părinții lui care vor să îl țină ocupat. Așa a simțit buzoianca în clipa în care a primit primul laptop din viață ei, doar ca nu se întâmpla în copilărie, ci tocmai pe vremea când ea era deja studentă, la București.

„Primul meu laptop a fost și primul laptop al lui Fodor”

„Primul laptop din viața mea l-am primit când am plecat la facultate, la București. Plecam din cămin cu deviceul la subțioară, ca și cum acuș mă legam la serverele de la NASA, să le dau sateliții peste cap. Iar primul meu laptop a fost și primul laptop al lui Fodor.  Da, da, eu i-am băgat tehnologia în casă, atunci când ne-am mutat împreună, că el era atehnic și nici adresă de mail nu avea. Acum are, dar nu o știe”, a povestit amuzată Irina Fodor.

Soția artistului își mai ­amin­tește și cum Răzvan a reușit să îi strice laptopul în doar câteva săptămâni, pentru că este atât de credul încât accesează orice reclamă mincinoasă care îl anunță că este câștigătorul unui premiu minune.

„Ce bucuros a fost când a fost anunțat că e moștenitorul unei mine de aur din Africa”

„A reușit să îmi strice bijuteria în doar câteva săptă­mâni, pentru că tot dădea click pe reclamele care îl anunțau că e al 999.999-lea utilizator, și a câștigat un rahat pe băț. Nu vă spun ce bucuros a fost când a fost anunțat pe mail că e fericitul moștenitor al unei mine de aur din Africa – și acolo a dat cu clickul în ei de le-au mers fulgii. După aia, îi tot apăreau în colțul paginii, domnișoare neajutorate care îi scriau lui și numai lui. Al naibii internetul ăsta și ispitele lui! Le-a răspuns și lor. Le-a zis că are iubită și nu răspunde la provocări. Băiat bun, ce să zic? Laptopul meu gâfâia obosit, se tot închidea și des­chidea, până când nu s-a mai deschis deloc”, mai povestește buzoianca.

Al doilea laptop i l-a cum­părat Răzvan și a devenit laptopul familiei. Au rupt filmele în două seri la rând și cred că tot prin perioada acela Irina i-a și făcut cont de Facebook „atehnicului” ei soț. În anul următor mai povestește Irina i-a făcut cadou prima tabletă.

„Gata, eram organizați, fiecare avea deviceul lui. Între timp, pe Fodor nu l-a mai dat curiozitatea afară din casă, ne-am căsătorit chiar dacă nu era posesor de cocoșei de aur în Johannesburg, eu am început să folosesc tehnologia mai mult pentru muncă și mai puțin în scop recreațional. Astăzi, îmi dau seama că Fodor a fost la un pas de sihăstrie dacă nu îi aduceam eu tehnologia în casă, și probabil stătea încă la coadă la Poștă pentru diverse plăți și ar fi făcut conferință doar cu vecinii, când se auzea cuplajul pe telefonul fix. Ar fi socializat numai live, la un pahar de vin… aaaa, stai, asta nu s-a schimbat prea mult”, mai povestit Irina.

loading...