vineri, 16 aprilie 2021

Buzoianca Irina Fodor, portret de părinţi

Buzoianca Irina Fodor, co-prezentator la Vocea României şi soţia lui Răz­van Fodor, a vorbit într-o postare pe blogul personal despre faptul că, în vreme ce alţi părinţi, pensionari, din alte ţări mai dezvoltate, îşi trăiesc viaţa liniştiţi, în România, din cauza condiţiilor de trai, părinţii noştri îşi fag griji pentru ziua de mâine şi pentru copiii lor. Vedeta îi dă ­exe­mplu chiar pe părinţii ei.

Provine dintr-o familie simplă şi cu multe griji odată ce înaintează în anii vieţii. Irina Fodor îşi exprimă dorinţa ca, la bă­trâneţe, să poată face ceva astfel încât să nu aibă atâtea griji precum au părinţii şi socrii ei. Făcând o comparaţie cu cei de la vârsta a treia din alte ţări, Irina regretă că, în România, situaţia este complet diferită.

„Eu acum nu vreau să sar în barca aia cu ţara care nu oferă siguranţă, care e condusă de te-miri-ce hiene, care nu oferă niciun fel de satisfacţie la bătrâneţe oamenilor care au muncit de s-au cocoşat. Nu vreau, că mie îmi place tare ţara mea, şi mă oftic de mor când ajung la concluziile astea. Dar mă uit câteodată la oamenii ieşiţi la pensie mai peste hotare de noi. Ştiu, nu ne uităm cu invidie în curtea vecinului, că nu-i frumos, dar încă văd bine şi nu am cum să nu remarc oameni cu nepoţi acasă şi cu fruntea senină, plecaţi în vacanţe frumoase cu alţii de vârsta lor, care savurează un cocktail cu aceeaşi poftă ca puştii de 20 de ani. Nu am cum să nu remarc faptul că, în alte ţări, se poate ca părinţii să nu se simtă aşa apăsaţi de viitorul copiilor lor, şi să îşi dea voie că, atunci când aceştia îşi iau zborul, să se simtă împăcaţi, şi liniştiţi şi relaxaţi că totul va fi bine. Nici nu vreau să mai spun ce văd la alţii şi nu văd la noi, că ne enervăm, şi nu ăsta e scopul”, a detaliat Irina.

„Ai mei nu au mai avut o vacanţă de nu mai ştiu când”

Soţia artistului Răzvan Fodor apreciază că în alte ţări dorinţele celor de vârsta a treia ţin de călătorii, de plăceri cu­linare, de bucuriile ofe­rite de copiii şi nepoţii lor şi aşa ar vrea să fie şi tabloul ei de familie.

„Ai mei nu au mai avut o vacanţă de nu mai ştiu când, sunt îngrijoraţi pentru viitorul lor şi al nostru, fetele lor, mai tot timpul. Momentele de bucurie sunt mult mai rare decât cele de melancolie. Într-una ei se gândesc la cum o să îi fie Dianei (fiica Irinei, n.r.) peste ani, dacă prinde vremuri mai bune, ori ba. Prea puţin se bucură ei de prezent, şi asta doar dacă îi mai scuturăm noi şi le spunem că tot ce contează e că suntem uniţi şi sănătoşi “, a completat Irina.

loading...