Monden

Buzoianca Grațiela Duban, dialog emoționant „în oglindă”

La 4 ani făcea spectacol la petrecerile din familie, la 6 ani își chema prietenii la aniversarea zilei sale, fără să știe părinții, ca să primească foarte multe cadouri, la 12 ani voia deja la secția Actorie a Liceului de Arte; au mai urmat multe momente importante și toate au contribuit la visul său cel mai important: acela de a deveni actriță!

Despre toate acestea, Grațiela Teohari Duban a scris un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care a punctat faptul că de mică și-a urmărit dorința de scenă, de public și visul de a deveni vedetă. Buzoianca a postat mesajul sub forma unui dialog ,,în oglindă”, mulțumindu-i, printre altele, și mamei sale, pe care a considerat-o mereu un mare sprijin.

,,Hei tu, fetița aceea de 4 ani care la o petrecere de familie ai făcut spectacol, ai făcut pe toată lumea să râdă și de atunci mai tot timpul la petrecerile de familie asigurai <spectacolul>, hei tu, fetița aceea de 6 ani care la aniversarea ta, fără ca părinții să știe, ai invitat toți copiii de la bloc, pentru că, na, era ziua ta, iar tu vroiai să dai petrecere, pentru că o dată pe an primeai cadouri, așa că, după calculele tale, cu cât mai mulți copii, cu atât mai multe cadouri. Hei tu, fata din clasa a VII-a care ai auzit că la tine în oraș s-a deschis la liceul de arte secția actorie și din acel moment ai știut care îți este drumul în viață, deși poate mulți copii, la vârsta aceea, nu au atât de clar în minte încotro să-și îndrepte pașii. Hei tu, cea care ai terminat liceul, acel liceu pe care ți l-ai dorit din clasa a VII-a, acel liceu care ți-a oferit una dintre perioadele cele mai frumoase din viața ta cu secrete, priviri pe ascuns, cu mama ta lângă tine care la orice pas îți spunea: <Dacă e să greșești, te dai cu capul de sus, eu sunt jos și te ajut să te ridici>”, a scris Gra­țiela.

Astăzi, la 34 de ani, mamă cu normă întreagă a unui baiețel de 8 ani, Armin și soție model a actorului Andrei Duban (49 de ani), Grațiela știe deja că poate să își transforme orice vis în realitate, dacă se ambiționează, dar și cu ajutorul celor din familie, care i-au fost mereu alături. ,,Hei tu, care ți-ai găsit un suflet care își dorea aceleași lucruri ca și tine, hei tu, care chiar dacă încă o copilă, ai avut curaj să dai viață unui suflet de la care și acum înveți, hei tu, care nu ai încredere în tine, deși viața ți-a demonstrat că poți, poți mult, hei tu, care îți place să adormi mângâiată, care visurile la care visai ușor-ușor devin realitate, hei tu! Cine, eu? Da, tu!”, și-a încheiat dialogul emoționant din ,,oglindă” actrița buzoiană.

Grațiela (Teohari) Duban s-a născut la Buzău pe 13 martie 1987. Și-a dorit să devină actriță încă din copilărie și visul i s-a împlinit, urmând cursurile Liceului de Arte „Margareta Sterian” și apoi ale UNATC. A jucat în numeroase piese de teatru, dar și în filme. Primul ei job a fost cel de manechin, iar din primii bani câștigați și-a cumpărat o orgă de jucărie. În teatru a debutat în 2008, în piesa „Femeile din Trahis”, iar în film, în 2010, în pelicula „La bani, la cap, la oase”.

Articole similare