Monden

Buzoianca Diana Secu, despre participarea de acum opt ani la X Factor: „Pe mine m-a traumatizat experiența…”

Astăzi este o badgirl, o rockeriță ce pare că nu are nicio legătură cu tipologia concurenților emisiunilor de talente. Buzoianca Diana Secu a fost până de curând vocea trupei electro-rock Pixels, iar mai nou încearcă să se afirme ca artist solo, lansând deja două piese cu un aer wild &spicy, „Cum save me” și „Safe word”.

Intervievată de genunderground.ro, buzoianca a povestit despre cum vede astăzi prezența ei pe scena X Factor din 2012 și dacă ar mai repeta acum o astfel de experiență.

„Îmi pare rău că eram micuță și tăntăloaică”

„Eram un copil tut. Îmi amintesc cum se băteau concurenții pentru o apariție de 30 secunde în fața camerelor, și cât fugeam eu de ele. Scenă, lumini, public, microfon, TV… pentru mine au fost overwhelming toate elementele astea. Trăiam și într-o lume în care nu există încă noțiunea de anxietate, erau doar <niște emoții foarte pu­ternice pe care toată lumea le are>, deși eu nu vedeam pe nimeni la fel de afectat ca mine. A fost atât de dureros momentul în care am ajuns pe scenă, încât creierul meu a refuzat să înregistreze ceea ce s-a întâmplat. Nici acum și nici atunci nu țineam minte ce a fost acolo. Sună ciudat, ca și când a fost un outcome ­ne­gativ sau mi-a făcut cineva rău, dar n-are nicio legătură. Aparent, totul a decurs bine, dar pe mine m-a traumatizat experiența. Nu am vreun răspuns sau explicație pentru asta, doar îmi pare rău că eram micuță și tăntăloaică ­și-mi lăsam emoțiile să-mi dicteze viața și stările”, a declarat Diana Secu pentru publicația online genunderground.ro.

„Mă gândeam că mi-ar prinde bine să particip la un concurs anul viitor”

Artista a adăugat că pentru orice artist independent care-și începe cariera, cu un număr redus de prieteni și followers, e aproape imposibil să „crești” fără să investești sume exorbitante în promovare, iar un show de talente în genul X Factor îți oferă vizibilitate.

„E simplu: te oferi țării, iar cei care rezonează rămân cu tine și după. Chiar mă gândeam că mi-ar prinde bine să particip la un concurs anul viitor, deși se bate cap în cap cu ceea ce-mi doresc și lucrurile în care cred”, a recunoscut frumoasa solistă.

Astăzi, este un produs unic, provocator și foarte catchy, dar foarte familiarizat cu muzică live. „Cu proiectul solo va fi puțin mai dificil, n-am fost niciodată frontman, tre’ să recunosc că sunt puțin emoționată. Sigur va fi dife­rit, pentru că acum îmi voi reprezenta numele așa cum îmi doresc, voi cânta doar ce muzică vreau, voi avea o ­li­bertate pe care nu am avut-o în The Pixels, nu pentru că nu mi-au oferit-o, ci pentru că am preferat să las întotdeauna colegii să ia deciziile finale”, a mai spus Diana Secu.

CITEȘTE AICI ÎNTREG INTERVIUL CU DIANA SECU

Articole similare

error: Continut protejat!!