Sport

Buzăul are viitor! Rezultate excelente ale tinerilor handbaliști

După un sezon subțire al Lupilor de la HC, fanii buzoieni au, totuși, motive de speranță. Generațiile tinere promit mult, două dintre grupele de băieți ale handbalului local fiind creditate cu un potențial imens.

Echipa de handbal masculin a Liceului cu Program Sportiv, pregătită de Bogdan Constantin și Marian Stanciu, a încheiat pe locul cinci la Turneul Final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, în compania celor mai puternice centre de profil din țară. Buzoienii au înregistrat două victorii, 24 la 23 cu Mizil și 27-24 cu Timișoara. Tinerii de la LPS au pierdut la un singur gol cu Liceul Traian Vuia din București, 35 la 36, dar au fost învinși clar de LPS Suceava, unul dintre cele mai prolifice centre naționale. Sucevenii au trecut în finală de LTT București, după un meci pe care l-au dominat copios, câștigându-l cu 38-26. Pentru Buzău au fost acordate și două premii individuale, Denis Rizea și Cristi Petruț fiind desemnați cei mai buni interi ai competiției.

Remarcabilă a fost performanța juniorilor de la Școala „George Emil Palade”, mulți dintre ei făcând deja parte din grupele de la HC Buzău. Antrenați de Alina Horjea, băieții au câștigat medalia de aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, cu victorii pe linie și cu trei „man of the match”, distincții acordate pentru Octavian Coman, Denis Mangalea și Cristi Șerban.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar face parte din strategia Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar, în colaborare cu Federația Sportului Școlar și Universitar, fiind, de departe, cel mai important program sportiv interșcolar din România. Pe lângă creșterea numărului de elevi practicanți ai sportului de performanță și nu numai, se urmărește lărgirea activității de selecție, în contextul în care sportul, în general, a suferit ani buni la acest capitol. De asemenea, sunt vizate și alte coordonate, precum dezvoltarea apetenței pentru sport în rândul elevilor, fie că aceștia fac parte dintr-un club, sau practică independent.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker