Administrație

Buzăul va avea Muzeu Militar

Autoritățile și-au propus să înființeze la Buzău un Muzeu Militar, ce va fi amplasat într-una din clădirile aflate în curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Imobilul, parte din cazarma 326, va fi reabilitat de Primărie în termen de cinci ani de la data preluării din administrarea Ministerului Apărării Naționale, iar banii vor veni de la bugetul local. Autoritățile consideră că locația viitorului obiectiv completează tema militară de pe Calea Eroilor, acolo unde se află și Expoziția de fotografie militară în aer liber, iar ideea Primăriei este să contureze un loc dedicat reușitelor armatei care au marcat cele mai importante momente din istoria României.

„Pe teritoriul municipiului Buzău se află cea de-a doua mare garnizoană militară a României, acest demers înscriindu-se în efortul constant al autorităților locale de a pune în valoare trecutul istoric și militar al orașului. Crearea unui Muzeu Militar în locația solicitată se încadrează în ansamblul istoric situat pe Calea Eroilor, în apropierea Bisericii și Cimitirului Eroilor, precum și a Expoziției de fotografie militară în aer liber, realizată într-o manieră profesionistă în cadrul manifestărilor destinate celebrării Centenarului Marii Uniri. În prezent, clădirea ce face obiectul solicitării (parte din cazarma 326) este încadrată în clasa de risc seismic RS II (posibilitatea de prăbușire în caz de cutremur este redusă, n.r.), se arată în documentul de pe site-ul Primăriei Buzău.

În cazul în care lucrările nu sunt realizate în termenul propus, imobilul va reveni în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Articole similare