Educație

„Buzăul prinde aripi” cu elevii de la „Arte”

Tur ghidat prin Crâng în „Săptămâna verde”

Grupul buzoian de inițiativă SOR (Societatea Ornitologică Română) s-a activat în „Săptămana verde” pentru elevii clasei a XII-a, profilul Arhitectură, de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”. Mai exact, membri grupului au desfășurat un tur ghidat împreună cu acești elevi pasionați de natură.

„Vremea nu prea a ținut cu noi, dar asta nu a însemnat că nu ne-am făcut treaba. Am povestit despre speciile de păsari din Crâng, hrănirea pe timp de iarnă, cuiburi artificiale, monitorizarea cuibăririi, aplicația <Uite Barza!>. Chiar dacă suntem în plină primăvară, am învățat și să facem o hrănitoare dintr-un pet. La nivelul observării păsărilor, nu am avut prea mare succes, păsaretul preferând să se adăpostească de ploaie”, se arată pe pagina Asociației „Buzăul prinde aripi”.

Cu toată vremea nefavorabilă de afară unei astfel de activități, copiii au avut  șansa să observe o pitulice mică „super-agitată”. La finalul activității, când s-au tras concluziile zilei, fiecare copil a folosi un cuvânt care să descrie cum au perceput-o; cu toții au fost de acord că a fost atractivă și au descris acea zi ploioasă ca fiind interesantă șl frumoasă datorită activităților la care au participat care au fost interesante și frumoase.

Articole similare