luni, 01 iunie 2020

Buzăul nu scapă de rujeolă

Din cele 30 de cazuri de rujeolă raportate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână, cinci au fost înregistrate ca fiind de la Buzău.

Cele 30 de cazuri de rujeolă au fost confirmate și raportate în ultima săp­tămână la nivelul întregii țări, se adaugă la cifra totală a îmbolnăvirilor care a ajuns la 15.733 cazuri, dintre care 60 au fost decese.

Potrivit informațiilor furnizate de Centrul Na­țional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 1 februa­rie, este de 15.733 cazuri, dintre care 60 de decese.

Buzăul se situează, cu cele cinci cazuri, în urma județelor Bihor, care au fost raportate nouă, cazuri, și Mehedinți, cu șase. Alte județe în care au mai fost raportări de rujeolă sunt Timiș, Teleorman, Argeș și Ilfov, precum și Capitala. Cele mai multe cazuri, 5.486, sunt înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani. Alte 3300 de cazuri au fost înregistrate la copii cu vârsta până într-un an.

loading...
error: Content is protected !!