Sport

Buzăul are două campioane naționale la box

Opt medalii pentru CSM

Campionatul Național de box, secțiunea feminin – pentru cadete, junioare, tineret și senioare – s-a desfășurat în Sala Sporturilor din Năvodari. Au participat peste 250 de pugiliste, un număr record, de la 50 de cluburi din țară, în frunte cu sportivele din lotul olimpic al României.

Buzăul nu avea cum să nu fie reprezentat, sportivele de la CSM fiind printre protagonistele competiției. Delegația de opt sportive, sub bagheta Steluței Duță și a lui Constantin Voicilaș, s-a întors acasă cu opt medalii, dintre care două de aur, obținute de Mihaela Ramona Manea (categoria 48 kilograme-tineret) și Alexandra Dudău (categoria 60 kilograme-tineret).

Camera cu trofee de la CSM s-a îmbogățit, de asemenea, cu trei medalii de argint, obținute de Alexandra Nancu (66  kg – tineret), Ana Maria Nancu (57 kg – senioare) și Georgiana Mogoș (81 kg-senioare). De asemenea, Adriana Cristina Șotîrcă (50 kg-junioare), Iulia Eliza Frățilă (66 kg-junioare) și Irina Nancu (70 kg-senioare) au obținut medalii de bronz.

Pregătirea tehnică și morală a întregului lot a fost susținută, încurajată și motivată de cei doi „stâlpi” ai boxului buzoian, Constantin Voicilaș și Steluța Duță. Sub îndrumarea celor doi, boxul a redevenit una dintre cele mai de success ramuri ale clubului din oraș, rezultate excelente fiind obținute în ultimii ani, atât la fete, cât și la băieți.

Competiția a fost organizată de Federația Română de Box, Primăria Năvodari și CS Năvodari. Întrecerea a reprezentat și un criteriu de selecție pentru lotul național care va participa la Campionatul Mondial de Junioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare