Politic

Buzăul, cea mai mică concurență din țară pentru un post de deputat

Numărul candidaților înscriși pe listele electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a crescut de la 6.476 în 2016 la 7.136, în acest an, reiese dintr-un raport pu­blicat  de Expert Forum.

Conform sursei citate, cei mai mulți candidați provin de la Partidul Mișcarea Populară (641), Partidul Național Liberal (640), PRO România (639) și Partidul Social Democrat (631). Alianța USR-PLUS a înregistrat 616 candidați, iar Alianța pentru Uniunea Românilor, unul dintre partidele relativ noi pe scena politică românească, a înre­gistrat 621 de candidați. Cu un candidat mai puțin a înregistrat și Partidul Ecologist Român, care în săptămânile dinaintea alegerilor a atras mai multe fi­guri cunoscute, dar controversate, din alte partide. De asemenea, s-au înregistrat 42 de candidați independenți.

Cea mai mare competiție este în județul Brăila la Ca­me­ra Deputaților, cu 19,8 candidați pe loc, iar cea mai mică la Buzău, cu 9 pe loc. Și la Senat, lupta cea mai intensă se poartă în Brăila, cu 27,5 candidați pe un loc, cea mai slabă înre­gistrându-se în Prahova, 11,8 pe loc, relevă raportul.

Articole similare