Actualitate

Boșcodeală, trimis din nou în judecată

Fostul primar al municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de edil, ar fi dispus plata a peste 3,3 milioane de lei de la bugetul local către două cluburi sportive care nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Boșcodeală, la data faptelor primar al municipiului Buzău, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

Potrivit Agerpres, procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis instanței că, în perioada 2011 – 2013, Constantin Boșcodeală, în calitatea menționată, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere și mai multe acte adiționale și, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 3.361.700 lei, în condițiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării. „Prin demersurile arătate, inculpatul Constantin Octavian Boșcodeală a cauzat Primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive”, arată anchetatorii.

DNA informează că Primăria municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Anterior, arată procurorii, Constantin Boșcodeală a mai fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker