vineri, 16 aprilie 2021

Bilanț: așezămintele de bătrâni ale Fundației ,,Sfântul Sava” au trecut cu bine prin pandemie în 2020

Joi, 25 februarie, la sediul Fundației „Sfântul Sava”, în prezența  a doar câțiva voluntari și preoți, pentru respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemie, președintele Fundației, pr. prof. dr. Mihail Milea a făcut un scurt bilanț al activității organizației umanitare pe care o conduce,  pe anul 2020.

„Ne aflăm la sediul Fundației, care pe vremuri stătea să cadă – și a fost o minune faptul că această clădire a fost reparată -, iar acum ne dorim să o modernizăm. Sediul este în patrimoniul Primăriei și nu am reușit, deocamdată, să-l cumpărăm cu o sumă mai accesibilă, ca să putem fi proprietari și să accesăm fonduri europene ca să putem face  reparații. Dar încă suntem aici, în punctul zero al orașului Buzău, foarte aproape de Catedrala Sfân­tul Sava, fără de care noi nu puteam să facem atâtea proiecte sociale. În Biserică v-am găsit pe dumneavoastră, acolo ne-am împrietenit cu Iisus Hristos, acolo am luat binecuvântare, ca să arătăm credință, care fără fapte moartă este”, a spus preșe­dintele Fundației ,,Sfântul Sava”.

Ulterior, preotul Milea a trecut în revistă activitatea cantinei sociale – care a fost dată în folosință în anul 1993 și care a funcționat tot timpul până în prezent-, a „Școlii după școală”, a așezămintelor pentru bătrâni, care au trecut cu bine, în 2020, prin pandemie, după cum a precizat acesta, nefiind înregistrat nici un deces din cauze de Covid. De asemenea, părintele Mihail Milea a adus în discuție și activitatea  Centrului „Violența în Familie” și a Centrului unde se țin cursuri de igienă sanitară.

De asemenea, el a vorbit și despre standardele la care au fost aduse centrele pentru bătrâni, care corespund cerințelor legale, astfel încât s-a obținut acreditarea lor. „La Fundația <Sfântul Sava> am reușit să licențiem anul acesta toate centrele. Este un lucru foarte mare, pentru că fără această licențiere, care se obține la patru ani, nu am avea posibilitatea să func­ționăm”, a mai spus părintele Mihail Milea.

loading...