Monden

Bianca Purcărea, despre reacția șefului delegației României la Eurovision: ,,Cât de multă lipsă de profesionalism, este incredibil, ce rușine!”

Liana Stanciu, șeful ­de­legației României la Eurovision, a atribuit ratarea calificării în finala concursului lipsei de experiență a reprezentantei României, tânăra Roxen: ,,Cred, mai degrabă, că a fost despre lipsa de experiență. Dacă ne uităm la țările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci și ceva de ani de activitate, până la nume cu notorietate. La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă… cred că în seara asta a fost altceva mai important. Eurovision Song Contest este despre o mare petrecere, despre bucuria de a te întoarce împreună cu oamenii, și s-a văzut în sală. Eu aș pune mai degrabă pe lipsa de experiență a lui Roxen”, a declarat Liana Stanciu la TVR 1.

La o asemenea declarație, Bianca Purcărea, care a concurat la Eurovision în 2012 cu două piese și în 2010 în baking-vocalul Paulei Seling, s-a simțit nevoită să se exprime cu privire la aceste scuze, etichetându-le drept ,,ruși­noase” și ,,lipsite de profesionalism”. Artista și-a exprimat într-un limbaj cât se poate de colocvial indignarea, declarând pe rețelele de socializare că șefa delegației nu ar mai trebui să fie în fruntea acestei echipe oficiale: ,,Cum e posibil ca, după ‘jde mii de ani de televiziune și radio, un președinte de delegație să dea vina, public și atât de senin, pe concurentul pe care îl prezintă? Cât de multă lipsă de profesiona­lism, ce rușineee! E incre­dibil. Nu l-a legat nimeni de mânuțe și gleznuțe pe TVR să meargă cu Roxen sau cu Global; și-n plus, lipsa de experiență a lui Roxen au aflat-o… în seara semifinalei? Le-a zis Global <Bă, stați așa că am io o fată, cântă de-nțepenești, dan­sează de rupe, da’ vă arăt direct acolo, că e prea ocupată acum>…??? Și de ce nu discută nimeni despre asta? Doamna șef de delegație, nu mai aveți ce căuta în fruntea unei echipe, oricare ar fi ea!”, a scris Bianca pe Facebook.

Cât despre preferații săi în acest concurs, artista buzoiană nu s-a sfiit să recunoască că aceștia au fost artiștii din Islanda, ,,pentru că este de departe cel mai mișto bariton hipster în viață, cu cel mai fresh sound și-l vreau la radio!”, a mai scris Bianca Purcarea.

Reamintim că România a fost reprezentată la concursul din acest an  de Ro­xen, o cântăreață de 21 de ani din Cluj-Napoca, care a interpretat melodia „Amnesia”. Concursul Eurovision, anulat anul trecut din cauza pandemiei, s-a desfășurat în Olanda, sub reguli stricte. Delegațiile au fost testate la fiecare 48 de ore, iar pe arena din Rotterdam au avut voie doar 3.500 de spectatori, adică 20% din capacitatea normală. Italia, reprezentată de trupa rock Maneskin, a fost marea câștigătoare a concursului Eurovision 2021, datorită votului telespectatorilor, care a răsturnat complet, sâmbătă seară, ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor participante.

Finala  concursului european de muzică, care a ajuns la a 65-a ediție, s-a desfășurat la Rotterdam, cu 3.500 de spectatori, după ce anul trecut competiția a fost anulată din cauza pandemiei. România, reprezentată de Roxen, a ratat ca­lificarea în finala Eurovision 2021, pentru a treia oară consecutiv. Punctajul ­ma­xim al juriului din România a fost anunțat de gimnasta Cătălina Ponor. Juriul din România a acordat cele 12 puncte Maltei, în timp ce publicul din România a votat pentru reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Gordienko.

Articole similare

error: Continut protejat!!