marți, 07 iulie 2020

Bianca Purcărea, despre interzicerea identității de gen în școli: „Bine că studiem despre demențele sexuale a lui Nero și nu studiem chestii reale”

Fiică de preot, artista buzoiană Bianca Purcărea are curajul să ia atitudine împotriva unei legi propusă de un absolvent al Seminarului Teologic din Zalău, conside­rată de mulți discriminatorie.

De câteva zile, oameni politici, ziariști, profesori și nu numai dezbat subiectul privind un proiect care ­modi­fică Legea Educației, inter­zicând în școli și universități orice referire la identitatea de gen. Legea a fost adoptată de Senat și urmează să ajungă pe masa președintelui, care are dreptul să o trimită înapoi în Parlament.

Concret, dacă legea va trece, se va interzice prin lege orice referire la identitatea de gen, „înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”, în sistemul educațional românesc. Pe termen lung, efectul va fi că oamenii care nu se identifică cu sexul biologic să fie cât mai marginalizați.

Asociația pentru res­pectarea drepturilor omului, dar și universitățile, au avut mesaje puternice împotriva acestui proiect, despre care spun că va discrimina și mai mult comunitatea LGBT.

Printre persoanele publice care și-au exprimat indignarea față de această lege propusă de senatorul PMP Vasile Cristian Lungu se numără și Bianca Purcărea, solista trupei Cobzality și una dintre vedetele musicalului de succes „Mamma Mia”.

„Bine că studiem extratereștri, dar nu avem voie să studiem despre oameni reali”  

„Lasă acceptarea transgenderilor în societate, lasă înțelegerea de-adevăratelea a ideii de identitate de gen, astea-s proiecte de viitor ca metroul ce duce la aeroport. Problema cea mai mare aici e că se interzice un subiect de discuție și de studiu în școli și universități. Bine că studiem extratereștri și că știm pe de rost (mă rog) despre cada de marmură roșie a lui Nero și ce demențe sexuale făcea, ­ne­bunul de el, în ea, dar nu avem voie să studiem chestii reale, despre oameni reali, oameni care trăiesc lucruri pe care, well… nu le înțelegem. Yey”, a fost mesajul postat de artistă pe pagina de Facebook.

Amintim că legea Educației Naționale a fost mo­di­ficată cu o serie de măsuri împotriva comunității LGB­TQ, în opoziție cu obli­gațiile legale ale Ro­mâniei că membră în Uniunea Europeană. Senatul, din poziția de cameră decizională, a adoptat o ­mo­dificare la Legea Educației Naționale cu un singur scop. Aceasta modifică conținutul tuturor cursurilor din învățământul preuniversitar și universitar. Legea urmează să ajungă pe masă președintelui, care are dreptul să o trimită înapoi în Parlament.

Dacă va intra în vigoare, această modificare va contraveni autonomiei universitare și va avea repercusiuni pe termen lung. Ca exemplu, vor fi eliminate din facultăți cursurile despre identitatea de gen și egalitate de șanse. În plus, masteratele specializate în aceeași direcție vor fi desființate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!