Monden

Bianca Purcărea, de la artist la scenarist

Buzoianca Bianca Purcărea a început al doilea an de pandemie ca scenarist pentru un show de televiziune matinal celebru la noi, iar acum este story producer și mai face și reportaje pentru postul TV respectiv.

„Evenimentele artistice (…) mi-ar fi adus bani de buzunar, nu de rate”, a declarat sincer Bianca Purcărea, vocea din trupa Cobzality pe parcursul unui interviu realizat pentru publicația online Underdog Station zilele trecute. Buzoianca recunoaște că perioada fără concerte a fost cruntă și puțin depresivă, așa că artista și-a analizat toate talentele și posibilitățile și și-a luat un job principal din al doilea an de pandemie, tocmai pentru că „ajunsesem la fundul sacului cu economiile din muzică și nici cu speranța nu mă mai puteam hrăni”, a recunoscut, mai în glumă, mai în serios, Bianca.

Venitul lunar al artistei provine acum aproape în totalitate din jobul de story producer, iar, pe alocuri, evenimentele artistice la care a avut acces i-au completat veniturile, lucru care, înainte de 2020, era invers: orice altă activitate i-ar fi adus bani de buzunar, nu de rate. „Pe de o parte, sunt foarte recunoscătoare că am avut norocul să fac o chestie pe care nu eram sigură că știu s-o fac și că am reușit nu doar să mă mențin pe linia de plutire, din punct de vedere financiar, cât și să cresc profesional prin prisma acestui job și să am perspective interesante în domeniu; pe de altă parte, mi-a ocupat mai mult decât mă așteptam și mi-a luat atenția de la orice altceva. Am descoperit că mă pricep la ceva ce îmi iese și-mi și place, iar asta complică lucrurile, pe termen lung. La un moment dat, va trebui să îmi restabilesc prioritățile… artistice. Pentru că, so far, e foarte complicat să le fac pe amândouă și să le fac la nivelul la care mi-ar plăcea”, a mai completat Bianca.

După acești doi ani de restricții pandemice, artista spune acum că este greu, spre foarte greu, să îți mai câștigi banii doar din muzică. „Concluzia mea e că trebuie să înveți să folosești toate uneltele online. De la SEO, la social media, până la trenduri online, pentru că aici, pe internet, e și publicul, e și succesul, e și banul, e și recunoașterea și tot ce vrei, ca artist. Învățăm chestii din tutoriale, descoperim artiști, le citim gândurile expuse… then give something back. De orice fel. Creează conținut și, odată popular – nu mă refer la popularitatea aia cu un milion followers, ci la olecuță de engagement constant -, o să-ți poți livra artă unor oameni care să te asculte, care să te înțeleagă, care să plătească un album sau un bilet la un acoustic de bun simț”, a concluzionat Bianca Purcărea.

Articole similare