Actualitate

Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare

Benone Sinulescu va fi înmormântat duminică la prânz, cu onoruri militare. Trupul neînsufletit al artistului a fost depus vineri după amiază în holul Teatrului de Stat „Ioan Slavici” din Arad, oraș în care se retrăsese de o lungă perioadă.

Născut pe 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău, Benone Sinulescu şi-a dedicat viaţa muzicii populare. Făcea parte din aşa numita „gardă de aur” a muzicii populare româneşti, alături de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu şi Irina Loghin. De-a lungul carierei, a primit numeroase distincţii. În 2002, a fost recompensat cu Crucea Naţională Serviciul Credincios Clasa a III-a, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de mare ofiţer.

Elena Sinulescu, cea care i-a fost soţie timp de 40 de ani, spune că nu s-a pus niciun moment chestiunea înmormântării marelui interpret de muzică populară la Buzău, de unde este de loc, sau la Bucureşti. „Benone nu mai are pe nimeni demult la el acasă, în zona Buzăului. Şi nici la Bucureşti, unde am stat ani buni. Ca atare, atunci când ne-am mutat la Arad, am discutat şi despre aceste momente, am cântărit toate opţiunile, cele legate de locul de veci. Aşa am decis de comun acord să ne cumpărăm locuri de veci la Arad. La mine în familie asta este tradiţia şi Benone a fost de acord cu ea. Stabilisem aşadar cu mult înainte aceste detalii!”, a declarat Elena Sinulescu pentru impact.ro.

Ea spune că Benone Sinulescu îşi va dormi somnul de veci pe aleea centrală a Cimitirului „Eternitatea” din Arad, având mormântul chiar lângă cel al lui Vasile Goldiş, unul ditre numele răsunătoare ale actului Marii Uniri din 1918.

Articole similare