Economic

Beneficiile recuperarii medicale după intervenții chirurgicale

Recuperarea medicală după o intervenție chirurgicală este foarte importantă pentru a asigura o vindecare optimă și pentru a preveni complicațiile. Acest articol vă va oferi informații valoroase despre importanța și beneficiile recuperării medicale.

Importanța recuperării medicale după intervenții chirurgicale

Un program de recuperare medicală adecvat după o intervenție chirurgicală poate aduce multiple beneficii pacienților. De exemplu, pentru vârstnici, recuperarea medicală într-un spital cu servicii medicale complete dedicate îngrijirii acestora  poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții și a stării psihologice. 

Printre cele mai importante beneficii pe care le oferă recuperarea medicală după intervenții chirurgicale se află:

  • reducerea riscului de complicații postoperatorii;
  • îmbunătățirea mobilității și a funcției musculare;
  • ameliorarea durerii și a inflamației;
  • îmbunătățirea calității vieții;
  • îmbunătățirea stării psihologice.

Este deosebit de important ca pacienții care au suferit intervenții chirurgicale să beneficieze de recuperare medicală și să evite să practice diverse tehnici fără îndrumarea unor specialiști.

De asemenea, pentru ca recuperarea să decurgă cât mai bine, trebuie să înțeleagă că timpul de reabilitare este diferit pentru fiecare, în funcție de particularități. Este nevoie ca aceștia să dea dovadă de răbdare și să respecte cu strictețe recomandările medicilor, pentru a evita apariția eventualelor complicații.

Beneficiile recuperării medicale cu internare

În urma intervenției chirurgicale, este nevoie de repaus și supraveghere medicală. De exemplu, la Enayati Hospital, personalul medical asigură asistență 24/7. Medicii de elită colaborează eficient și utilizează aparatură de ultimă generație, pentru ca pacientul să se poată recupera cât mai rapid, în confort deplin.

Iată și alte beneficii ale recuperării cu internare în cadrul acestui spital:

  • tratamentele și procedurile de reabilitare medicală vizează o recuperare atât din punct de vedere fizic, cât și psihic;
  • personalul medical asigură o bună comunicare cu pacienții, pentru ca aceștia să înțeleagă detalii legate de procesul de recuperare și de modul în care au loc procedurile și tehnicile specifice;
  • recuperarea medicală se desfășoară în condiții moderne, cu echipamente medicale la standarde înalte, pentru maximizarea rezultatelor care se obțin;
  • în baza de recuperare pot fi tratate persoane de toate vârstele, inclusiv copii;
  • Specialiștii personalizează programele de recuperare în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Diferențele dintre recuperarea medicală cu internare vs cea din ambulatoriu

Programele de recuperare medicală care implică internarea în spital se diferențiază de cele din ambulatoriu în unele privințe. Astfel, cele care presupun internare prezintă un nivel mai crescut de eficiență, întrucât specialiștii pot oferi asistență permanentă pacienților. Aceștia pot monitoriza constant condiția pacientului, putând observa în timp real unele caracteristici ale organismului. 

O altă diferență constă în faptul că pacientul care a suferit o intervenție chirurgicală nu este suprasolicitat atunci când trebuie să efectueze programele de recuperare, cum se poate întâmpla în cazul celor care apelează la sistemul ambulatoriu și care sunt nevoiți să se deplaseze pe distanțe ce pot fi destul de mari. Astfel, disconfortul este absent sau redus considerabil în ceea ce îi privește pe cei internați.

În concluzie, există numeroase beneficii importante ale recuperării medicale după intervenții chirurgicale, iar cea cu internare în spital prezintă un nivel crescut de siguranță și confort decât cea în sistemul ambulatoriu.

Sursă de referință:

  1. National Institute on Aging. “What Are Palliative Care and Hospice Care?” National Institute on Aging, 2021, www.nia.nih.gov/health/what-are-palliative-care-and-hospice-care. Accessed 28 Apr. 2023.

 

Articole similare